Günümüz öğrencilerinin iddaa yüzünden borcu, zengin gözükmek için borçlanarak harcama yapması, para yönetimine dair en ufak bilgisi olmayışı ve kazanmak için fiziksel çabalardan kaçınmak gibi dertleri olduğu sürece bu tür konuları hemen hemen her forumda görebiliriz.

Ben günde 10 saat bulaşık yıkayarak harçlığını kazanan öğrencide gördüm.(kendisi şuan doçent) O cafe senin bu cafe benim gezerek okul bitiren öğrenciyide(kendisi şuan hala iş arıyor ve sistemi suçluyor)

Öğrenci dediğimiz kişinin elbette sosyal hayatı olacak fakat hayatı sosyal hayat olan öğrenci olamaz. Öğrencilerimizin bir kazancı olmadığı için elbette maddi zorluklar çekebilir fakat maddi olarak kendini özgür gören ve öğrencimiz (özellikle 18 üzeri ise) birşekilde borçlanır ve derslerine gereken önemi gösteremez.

Burada birçok öğrenci arkadaş var. Kimseye laf atmıyorum yanlış anlaşılmasın fakat sizin göreviniz ders çalışmak ve kazanmanız gereken şeyi kazanmak. Ekstra zamanlarınızda ticaret yapabilir/iş bulup çalışabilirsiniz. Fakat forum forum gezerek dilencilik yapılması gerçekten hoş değil. Kimse size durduk yere para vermez.

Öğrenci arkadaşlara tek tavsiyem şudur. Sakın borçlanmayın. Borçlanıyorsunuz ve ailenize söylemeye çekiniyorsunuz. Buda sizi zayıflatıyor ve yıpratıyor.
Kredi kartı, ek hesap, kredi sakın kullanmayın. Paranız varsa harcayın yoksa çalışıp kazanın ama sakın borçlanmayın. Bu borç sizi twit twit, forum forum gezdirir.