Kolay bir iş değil maliyetli ve öyle 50-100 Bin TL gibi paralarla olacak iş hiç değil. Oyuncuların kendisi zaten bu paraları oyuna atıyor
Geçtiğimiz süreçte silkroad online için tr'de gamegami yayın hakkını aldı ve yayınladı o oyunda zengin bazı kişilerin oyuna 50-100 Bin TL attığını gördüm bu kişiler şirket - fabrika sahibi kişiler.
5 Sene önce Joymax ile iletişime geçip şahsen TR tarafını almak istemiştim 1m TL'ye kadarda bütçe ayıracaktım fakat cevap bile alamadım. LTD Oyun şirketim vardı , fakat kale bile alınmadık
Sonrasında Gamegami vs aldı 100 milyon TL üzeri kazanmıştır şuana kadar aşağısı değildir.
hocam bu oyundan oyuna göre bence değişir. ben böyle bir şirket kursam tabi ki asya pazarında henüz yeni çıkmış mmorpgler yada eskiden kapatılmış mmorpgler için sözleşme yapardım. bu tarz oyunların o kadar maliyetli olduğunu sanmıyorum sonuçta oyun yeni çıkmış yada kapatılmış. asya pazarında binlerce mmorpg oyunu var adını bilmediğimiz , bilmeden kapanan. bu tarz oyunları başlangıçta düşük bütçelerle belki yayımlayabiliriz. hala böyle bir düşünceniz varsa dediğim şekilde yapabilirsiniz kimse geçmişte kapatılmış yada tutmamış hatta yeni çıkmış bir oyun için yüzbinlerce dolar para istemez bence. hatta beğendiğim bir oyun var Kabod online oyun mesela çok güzel ama yıllar önce kapatılmış. şimdi bu oyunu tekrar yayımlamak için firmaya teklif versem heralde çıkar 500 bin dolar ver demezler. adamların kendi ülkesinde bile tutmamış oyun.