Kız arkadaşım almanyada yaşıyor ama bizim buralı sana davetiye çıkaralım buraya getirtelim dedi ama gitsem ne yapacağım dil yok çalışabileceğim bi iş yok. Çok kararsız kaldım. Gitsem ne iş yaparım nasıl düzenimi kurarım. Şuan 5000 5500 tl maaşlı bir işte çalışıyorum gönlüm gitmekten yana fakat gidince ne yapacağımı bilmiyorum
Eğer gitmeye kabul edilirsen dil konusu ve iş konusunda sana yardımcı oluyorlar.Sevgilin yada Eşinin geliri yeterli gelmiyorsa kira yardımı , azami ölçüde senin kişisel masrafların ve almanca kurs ücretini ikamet edeceğin bölgedeki Jobcenter veya alternatif bir kurum karşılıyor.
Ancak benim sana tavsiyem mutlaka türkiyede bir kursa katıl ve almanya öğrenmeye başla bunu yurtdışına çıkacak herhangi bir ülkeye gidecek herkes için tavsiye ediyorum her ne için giderseniz gidin ama mutlaka İngilizce yada gittiğiniz ülkenin dilini A1 yada A2 seviyesinde öğrenin.
Şunuda ek olarak eklemek istiyorum sana davetiye çıkaralım , buraya getirelim işleri çok basit olmuyor kız arkadaşının durumunu bilmiyorum ancak Almanyaya gitmek eskiye göre şuan çok daha zorlaştı çünkü son 3 ayda çok ciddi sayıda Ukranadan gelenler oldu.
Bu vesile ile farklı ülkelerden gelen taleplere eskiye göre daha zor kabul veriyorlar.
Ama en kötüsünü düşün uğraştın ettin , en azından azda olsa farklı bir dil öğrenebilirsin , gelebilirsen avrupaya gelmiş görmüş yaşamış olursun.