Forumda son zamanlarda sıklıka gördüğüm mevzular üzerine tavsiyeler:
1) Yazılım işi yaptıracaksanız işi aşamalara bölün ve parayı gelinen aşamaya göre verin. Atıyorum admin panelinin müşteri tarafı bitince 1000 TL, X tarafı bitince 2000 TL. Her aşama için tamamlanması gereken süreniz belli olsun. Devasa sayılabilecek işleri süresi belli olmadan verince %99.9 mağdur olursunuz. Maddi riskinizi azaltın.
2) Yazılım hayat döngüsünde destek çok önemli bir kısımdır. Yazılım tesliminden sonra belirli bir süre çalışmasını garanti edecek çekilde anlaşın. Atıyorum teslimden sonra 6 ay eksiksiz çalışma garantisi gibi. "Oldu bitti teslim ettim benden artık çıktı" diyenlerden uzak durun. Bot kategorisi bu konuda sakattır.
3) Referanslara önem verin. Özellikle kaç yıldır iş yaptığına dikkat edin. Bir kaç ay içerisinde çok fazla trade puanı alıp 1 tane vur kaç ile voleyi vurmaya çalışanlara dikkat edin. Yıllarca iş yapmış ve bir kaç tane negatif trade almış birisi daha güvenilir olabilir. Ön yargılı olmayın.
4) Size özel yazılımı başkasına satıp ekstra para kazananlardan uzak durun. Mobil kategorisine özellikle dikkat. Siz o parayı sadece sizin kullanacağız bir yazılım için veriyorsunuz. Diğer türlü çok daha az para vermelisiniz.
5) Aracılardan uzak durun. Verdiğiniz iş patladığı zaman muhattabınız aracı olmamalı. Özellikle yurt dışına iş paslayan aracılardan kesinlikle ve kesinlikle uzak durun. İşini gerçekten düzgün yapanlar üzerine lütfen alınmasın.
6) Siz sıkı durdukça işini düzgün yapmayanlar piyasadan daha fazla silinecek. Tam tersi lakayık davranırsanız voleciler çoğalacak. Bütün suçu volecilere atmak işin kolayı.
Dikkatli, kazançlı alış verişler