Gün bitmiyor ki şaşırmadığım şey olmasın.
Aynı mahallede Kenan diye bir arkadaşım var, evi 1. katta ve pencereden hırsız girmiş. Henüz 8 aylık olan bebekleri de yanlarında uyuyormuş, bebek uyanmasın diye arkadaşın yatak odasından almış oturma odasına götürmüş. Evden alacaklarını alırken, daha sonra pantolonu karıştırmaya başlamış; pantolonu düşürüyor ve kemer tokası ses çıkartıyor parkeye değdiğinde. Bunlar bir uyanıyorlar, hırsız apartopar kaçıyor daha sonra bakıyorlar çocuk yok. Hanımı ile beraber basmışlar ağıtı feryat figan ortalık, çocuk içeride ağlamaya başlayında bakmışlar ki oturma odasına götürmüş çocuğu.
Çok sevdiğim bir ağabeyiminde akrabalarının evine girmiş. Bahçeli evde oturuyorlarmış, hırsızın arkasından koşarken hırsız çocuk odasına gidip çocuğun boğazına bıçağı dayamış yaklaşırsanız keserim diye. Ciddi anlamda duyduğumda tüylerim diken diken oluyor. Bir başka olayda, arkadaşın güvercinlerini çalmaya girmiş 2 çocuk ve arkadaşlar dövmüş çocukları bayağı. Polisi çağırmışlar, polis hırsıza şikayetçi misin? Birşeyin var mı falan diye sormuş. Yok artık! dedim... belki prosedür böyledir işin içini bilemem ama bu bana göre yanlış.
İlk olay kan dondurucu rahatlık filan
İkinci olayda hırsıza yatak odası dışında müdahale edemiyorsunuz diye biliyorum yani adam salonuna gelse dövemezsin adamı yada vuramazsın vs
Kanun öyle diye biliyorum
Ne yapacağız o da belli değil.