karikaturname adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok açık bir teklifte bulunmak istiyorum; "Asgari ücret artmasın" diyen arkadaşlar, sizler 6 ay asgari ücret ile geçinin, söz ben de asgari ücret artmasın diycem! Ama "yok ben geçinemem" diyorsan o zaman kusura bakma, başkasının geçinmesini de beklemeyeceksin!
Mesele şu ki artarsa geçinemeyen dahada geriye gidecek. Artması + değil - olarak yansıyacak. Sırf rakamdan ibaret bir artış ile kendinizi kandırmak istiyorsanız asgari ücret 100 bin TL yapsınlar

Asgari ücret artınca alım gücü normalden daha hızlı ve fazla düşecek. Çünkü ekonomi bunu kaldırmıyor. İş veren içinde çalışan içinde ters tepiyor.

Asgari ücretin karşılıksız olarak artmasını istemek merkez bankasının sınırsız para basıp tüm ülkeye dağıtması ile aynı şey.