Avrupa ulkelerinde sistem zamaninda rayina oturtulmus ne kadar enflasyonda olsa bu ulkeleri fazla etkilemez. Misal en basiti emekliler icin emeklilik maaslarini calisanlardan alinip emeklilere veriliyor. Her ay calisandan alinip emekliye verildikten sonra kalan paralar fazlasiyla ozel bir fona biriktiriliyor. Bizim ulkemizde calisandan alinan para dahi yeterli gelmiyor kalani halkin cebinden vergilerle odeniyor. Bu demektirki ulkede fazla calisan yok issizlik cok uretim yok herseyi yurtdisindan aliyoruz. Ulkeyi yonetenler bilhassa ozellikle bu yil ulkeyi yeni yaptiklari yonetim sistemiyle afedersin kumar oynar gibi yonetim sekli yapiyorlar. Avrupa ulkesinde hicbir zaman icin halkin zararina yonelik yonetim yapilmaz ve yonetim icin ekonomiyi zarara ugratmayacak planlar yapilarak hareket edilir. Kim ne derse desin bizim ulkemiz 100 yilda gecse avrupa ulkelerini yakalayamaz cunku bizim dusuncelerimiz yabancilardan cok farkli. Covid zamaninda Fransada tum sirketlere 1 yil boyunca tum giderleri ve iscilerin maaslarini devlet odedi covidin ilk basinda 2 ay Tum sirketler kapatildi sadece saglik yiyecek gibi sirketler harici buna ragmen %10 enflasyon dahi olmadi yakinda enflasyon cikmasin diye faizleride yillardir yuseltmiyorlardi yukseltecekler. Umarim ulkemiz daha kotu gunlere gitmez ulkemin durumuna bilhassa fakir kesime cok uzuluyorum Allah yardimcimiz olsun.