Ben de gece başvurdum ve ödemesini gerçekleştirdim. Daha önce deneyimlemelemediğim bir sınav. Nasıl çalışılır, öneri youtube kanalı ya da alınabilecek kitap önerisinde bulunabilen var mı ?
özellikle son 5-6 yılda ösysm sınavlarının sistemi çok değişti ben girdim kazandım (Eşit ağırlık Türkiye 808. oldum) okudum bitti acinaze tavsiyem cebirin katkısı DGS ye yok denilecek kadar az bu yeni nesil sorular mı ne soyka ise onlar oturup da saatlerce günlerce eşitsizlikler çalışacağına mantık soruları çöz daha iyi elbek cebir konuları da çıkıyor olmaz ise olmaz konular var mesela;
Köklü Sayılar
üslü sayılar
Fonksiyonlar (mutlaka 2 soru vardır ama kimse fonksiyonlara çalışmaz)
bunun gibi 3-4 cebir konusunu su sel edersen gerisi kolay tabi ben yaş iş yol hız problemlerini mantık sorusu olarak nitelendiriyorum yoksa DGS"nin %60 bu sorular
sınavda alan da çok önemli (unutmadan 0,5 kuralı var sayısalcı da olsanız sözelci de olsanız her iki alandan mutlaka en az 0,5 net yapmanız lazım bunu unutanlar çok oluyormuş)
Geometriye gelince sıra aslında bir kişiye DGS yi kazandıran nokta geometridir, büyük çoğunlu çözmez ki bakmaz bile ama çalışmaya başlayınca zekli oluyor anladıkça çözmek istiyorsun bu konuda ki tavsiyem eğer ben problemler ile çok uğraşamıyorum mantık çok vakit kaybettiriyor diyorsan ki öyle oluyor bir soruya 3-5 dakika takıldığın da oluyor bu ke aradaki farkı geometri ile kapatma şansı doğuyor kapsamlı düzenli bir çalışma ile DGS de yer alan 8-10 geometri sorusunu 5-6 dakikada çözebilirsin geometriyi anlaması biraz zor ama anladıktan sonra mantık soruları gibi adamı dakikalarca uğraştırmadan max 1 dakikadada çözüme götürür burada tek önemli nokta geometriyi sağlam anlamak kolay gelsin başarılar.