Güncelleme;
Superonline kampanya yapmış. Normalde 250TL'ye 500mbps almıştım ancak aboneliğim bir kaç günlük iken kampanya yapıldığı için 250TL'ye 1Gbps olan pakete geçiş yaptım.
Güncel değerler;
Merhaba,
Yaklaşık 2 yıldır Millenicom ve Turknet kullanıyordum. Alt yapı max 70down 8 upload desteklediği için 2 farklı firmadan hizmet alıyordum ve bilgisayarda bu internetleri farklı programlarda kullanıyordum. Bir de internetlerden birini yalnızca ben, diğerini ev halkı kullanıyordu

Güncel olarak internetlere 140 + 140 ödüyordum. Bir iki hafta önce bulunduğum yere superonline gpon altyapısı geldi. Yaklaşık 1 hafta sinyal bekledikten sonra binada aktif edildi ve binaya sinyal verilir verilmez, sinyal vermeye gelen superonline çalışanlarına başvuruyu yaptım
500 down 20 upload, WIFI 6 modem ile birlikte 1 yıl taahhütlü 250TL ye sözleşme imzaladım. 1gbps 400TL ancak 1 Gbps bana çok diyerek 500 Mbps aldım
Şu an değerler bu şekilde;
İnterneti bağlayan ekip esprili bir şekilde "Binaya internet verildiğinden superonlinenin daha yeni haberi oldu biz sana internet bağladık. Bir kaç güne sinyaller vs. tamamen oturur tam 500 alırsın." dediler

Açıkçası hak veriyorum. Hız testi yaparken 800 900e kadar çıkıp sonra düşüyor zaten. O potansiyel var alt yapıda.
Yaptığım testler;
- Download için steamda ki en yüksek boyutlu oyunları sıradan indirmeye koydum ve hız kaybı olmadan tüm oyunları indirdi.
- Upload için bazı servisleri kullanarak aralıksız 10 saat kadar upload yaptım. Herhangi bir kopma, hız düşüklüğü olmadı.
- Oyunlarda ping değerleri normalde 2 3 oynar. Yani 15 ping alıyorsanız ara ara o 20 olur, 13 e düşer vs. Artık oyunlarda sabit ping almaya başladım. Örneğin Lolde sabit 20 ping alıyorum. Gram oynamıyor.
Darısı internet sorunu yaşayanlara. Alırım bi hayırlı olsun