A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diyelimki onların izini bulduk. Onlara ulaşamadıktan ve onların teknolojisini kullanamadıktan sonra neye yarar.
Binlerce km ötedeki yaşamları radyo dalgaları ile vs izlerini saptamak. Ne işimize yarar onların var olduğunu kanıtlarsak.
Hocam bir bilinmezin içerisindeyiz. İletişim kurabilir isek bu insan ırkı için çığır açı olur. Fakat çok uzak mesafelere gidecek teknolojinin 100 yıllar içerisinde yapılabileceğini düşünmüyorum. Ama ileriki teknolojide iletişim seçenekleri değişebilir. Ve evren hakkında %3 bilgiye bile sahip olduğumuzu düşünmüyorum. Bulunduğumuz gezegenin ömrü azalıyor. Petrol ve benzeri yakıtlar tükeniyor. Enerji kaynakları belirli bir zaman sonra tükenecek. İnsan ırkı farklı gezegenler için arayışta olur ise belki atası olacağımız nesilleri kurtarır. Bu yüz yıllar öncesine bir ön görü. Şuan gidemeyeceğimiz bir çok gezegene baktık yaşam formuna rastlanmadı. Benim görüşümce samanyolu galaksinde bizden farklı bir yaşam formu olmayabilir. Ve uzayda milyonlarca galaksi var. Biz kac tanesini biliyoruz ki