1) Çoğu firma yedekleme hizmeti satıyor, sözleşmelerinde vs. yedeklemeyle alakalı (x hizmetinde yedeklerden siz sorumlusunuz gibi) metinler ekliyorlar. Satmayanlar ve yedekleme hizmeti sunmayanlarsa ek giderden kaçınıyor. Zaten sağladıkları hizmet ucuz vs. oluyor. Ben kendi yedeğimi kendim alıyorum ama zaman zaman silebiliyorum aldıklarımı mesela. O yüzden drive gibi alanlara yedekleme yapmak önemli.

2) Bu gelirle alakasız aslında, olay tamamen istatistiklerde bitiyor. Optimizasyonlara rağmen aldığınız anlık trafik, işlemci kullanımı hosting paketlerinde sorun çıkarırsa sunucuya geçin. Kimisi ayda 1000 ürün satar 10 bin kazanır diğeri 10 ürün satar 20 bin kazanır, sektörden sektöre istatistiğe göre gerekli altyapı değişir.

3) Şikayetlerde toplu mağduriyet (autovm olayı gibi) ya da bilindik/tanındık kişiler kafalanmadıysa iplemiyorum açık söyleyeyim. Yasalara aykırı ya da sunuculara zarar veren işlemlerde bulunup üstüne şikayet açanlara denk gelmeniz mümkün. Geçenlerde hakkında baya olumlu yorum bulunan bir firmaya açılan şikayete denk geldim, adam domain-hosting ayrımını bilmiyor ama ona yardımcı olmaya çalışan insanları kötülüyordu.