Yüksek kazanç sağlayan reklam türleri değilse, hangileri yüksek kazanç getiriyor? Konu sahibinin yazdığı gibi işin temeli, 5-6 reklam birimi eklediği için 0,04 tbm alıyor. 30TL tbm gibi bu kadar fazla reklam ile alamaz.
Bakınız:
Reklam Açık Arttırma Hakkında
Paylaştığınız linkteki blog gönderisi, Google'ın bir dökümanına dayanıyor.
Sizce Google "Yüksek kazanç sağlayan reklam boyutları" paylaşır mı? Google Ads açısından bakınca da reklam verenlere "En çok para harcayacağınız reklam türleri" tavsiyesinde mi bulunuyor? Elbette, hayır.
Google'a göre; paylaşılan reklam boyutları, Türkiye'de reklam verenler tarafından en çok tercih edilen boyutlardır. Google'ın bu reklam boyutlarını paylaşma amacı da bizleri bu boyutlara teşvik etmektir.
Unutmayın ki; farklı bazı reklam boyutlarında, bazen reklam alanları boş kalıyor. Bunun bazı sebepleri; sayfa içeriği / kalitesi, reklam verenlerin bu boyutu tercih etmemesi vb.
En çok reklam kazandıran reklam boyutu diye bir şey yok yani. Reklam sayıları ile ilgili ise çok fazla teori var. Denediğimde ben bir farkını görememiştim.
Düşününce, bir kullanıcının çerez geçmişi bile TBM'yi belirleyebiliyor. Reklam sayısının çok belirleyici olduğunu düşünmüyorum.
Yine de, adsense uzmanı olmadığım için de çok keskin yorumlar yapmak istemiyorum.
Son olarak, paylaştığınız "reklam açık arttırması" dökümanı Google tarafından bir süre önce değiştirildi. Önceki dökümanı daha şeffaftı fakat orada yazılanlar gibi çalışmıyor artık açık arttırma algoritması.
Mevcut adsense algoritmasına ise hiç kafa yormadığım için bir fikrim yok. Fakat bu dökümanın, yanıltıcı olduğuna eminim