katılıyorum. özellikle 1 liraya açık arttırmanın saçmalığı kesinlikle ortadan kaldırılmalı.

Uyumsuz hocamız lisans satışlarında forumdaki en büyük girişimi yapan kişidir.
İstese tüm eklentileri 1 liraya dağıtarak, satış yapan herkesi kara kara düşündürebilirdi.
Fakat ticaretin ve rekabetin böyle olmaması gerektiğinin bilincinde olarak hep sabretmiştir.

Piyasanın çok altında satış yapmak herkese kaybettirir. Ölücülük kimseye kazandırmaz.
Ve bu şekilde diğer satıcılara saygısızlık yapmak hiçbir açıdan kabul edilemez.
Böyle olursa işte rekabet anlayışı düşmanlık anlayışına dönüşür.

Sen herkesin 50 liraya sattığı şeyi 40 liraya satarsan bu parlak fikirli olduğun anlamına gelmiyor.
Hemen ardından 40 liralık şey 30 liraya inecektir. Ve diğerleri de bunu takip edecek şekilde 1 liraya düşene kadar indirirler fiyatı.
Aynen bugün ki durum gibi.

Şunu belirtmek istiyorum. Benim lisans satışlarıyla hiçbir sıkıntım yok. Fiyat rekabetine girmeden de satışlarımdan istediğim kazançları yakalıyorum.
Hatta piyasası 50 lira olan şeyi 100 liraya da satarım. Fakat istediğim ücret kadar, sattığım şeye değer katarım.
Başkası 1 liraya satsa bile, müşteri yine beni tercih etmekten mutludur. Çünkü aradığı faydayı görüyordur.

Yaptığınız ticaret ve rekabet tam olarak böyle olmalı. Değer düşürerek, ya da başkalarına zarar vererek değil.
Üstün hizmet ve kalitede yarışın. Böyle olduğunda müşteri sürekli düşen fiyatın değil, artan kalitenin peşinden gider.
Öbür türlüsü tam bir meksika açmazı. Sen kazanamazsın, diğer satıcılar kazanamaz, müşteri de kaybeder.

Kazancını arttırmak için ilk ve tek yapabildikleri fiyat düşürmek olan arkadaşlar...
Biraz araştırın da kazancı arttırmanın fiyat kırmakla alakası olmadığını görürsünüz.
Müşterilerin kalite ve yüksek katma değere yetecek kadar harcayacakları paraları var.
Kazanmak istiyorsanız buraya odaklanın. Yoksa 1 liraya düşürmenize rağmen "neden satın almıyorlar yha" diye söylenmeye devam edersiniz sağda solda.