Herkese merhabalar. 2020 Ekim ayında start verdiğimiz bir girişimim mevcut. İsmi Uçan Yolcu. Sivil Havacılık ve Turizm sektörlerine hitap eden bir sosyal platform. "Gezginlerin Sosyal Platformu" sloganına sahip. Bu zamana kadar en ufak ayrıntısına kadar her şeyi kendim üstlendim, ekip kurdum güzel bir işleyiş yakaladık. Ekipte herkes sektörden ve bilgi sahibi. Prototip halini de geride bırakıp esasında bir ürün olarak proje meydanda diyebilirim. Daha da güçlü hale gelmek için yatırımcı arayışına girdik. En azından mobil app çıkartalım daha rahat kitle elde edebiliriz ve kullanımı kolaylaştırırız bu vesile ile daha iyi yerlere gelebiliriz diye ümit ediyorduk. Kalan yatırım miktarını da iş fikrine yatırmaktı gayemiz. Ama tüm sonuçlar kitleye çıkıyordu. Aktif kullanım ve kitle çok az olduğu için hiçbir yatırımcı projeyi her ne kadar beğense bile kendisini riske atmak istemiyor. Onlar da haklı elbet fakat elde edilen yatırım miktarı ile daha rahat kitle elde edilimi oluşur diye düşünüyordum. Neticede bizlerin kattığı 1000 iken onların kattığı10.000 olabiliyor.
Hali hazırda Türk Telekom Pilot ve Türk Hava Yolları Terminal girişimci programlarına kabul edildik. Fakat onlar da henüz beklemede. Sebebi ise malum konu, kitle. Kitle toparladıktan sonra THY projeyi satın almayı bile düşünüyor. Sosyal medyayı aktif kullanarak kitle elde etmemiz zor olur diye düşünüyorum. Kitle elbette gelir sosyal medyadan fakat bu uzun zaman alabilir. Reklam çalışmasını planladık, o aşamada bir çalışma yapacağız. Fakat farklı önerilere de ihtiyacımız var. Hali hazırda vergi mükellefi firmamız da aktif.
Kitle toplamayı ve aktif olarak elde tutmak için önerileriniz nelerdir? Fikirlerinizi beyan edebilirseniz çok sevinirim. İyi kötü her fikir değerlidir. Ek olarak eleştirilere de açığım.
Proje Sayfamız: ucanyolcu.com
Startup mentoru kişiler var ise benimle iletişime geçebilirse ayrıca sevinirim.