Kardeşim son olarak da bir şey söylemek istiyorum ki bunu da eğer yine de bu ortaklığı istersen aklında bulunsun diye söyleyeceğim. Siz 150.000₺ 'yi neden alıyorsunuz ? Bu sorunun cevabı çok önemli ;
- Alıyorum ve şirkete koyacağım böylece şirketimizin 150.000₺ si olacaksa bu ortaklıktan sizin kârınız ne? Bu şirkete giren bir para olur oysa sizin bir emeğiniz ve şirkete ortak olması için isim hakkı almanız şirketin değerini ortaya koymanız gerekmez mi ?
- Alıyourum ve benim olacaksa, sorun yok 150.000₺ 'yi aldıktan sonra bu parayı veren kişiye dönüp , şimdi ben şirketimiz için 50.000₺ koyuyorum siz de aynı miktarı koyun şirketi büyütelim (bu da çok normal)
Lütfen bunları da bir düşünün ve ağrısız başınıza iş açmayın , para her zaman beraberinde bir yükü de birlikte getirir. Kendi işinizde başkasına hesap vermek zorunda olduğunuzu da unutmayın. Ayrıca son bir bilgi daha yasal olarak her ay hesap dökümünü karşı tarafa yollama zorunluluğunuz var ortaklıklarda , bu da kanunda gizli olmasa da çok bilinmeyen bir madde , anlaşmazlık durumunda avukatların ilk başvurdukları madde ayrıca.