Merhaba. Orada askerlik yaptım 2014 yılında
1- Eşya götürün. Çünkü gideceğiniz yerin askeri kıyafet satan bir kantini yok. En azından bizim dönemimizde yoktu. Askerlikte eşya almayın diyenlere kanıp yanına hiç bir şey almadan gelenler 1 hafta kot pantolonla yattı. Size verilecek kıyafetlerin ne zaman verileceği meçhul. Kimine ilk günden veriliyor. Bize 1 hafta sonra verilmişti. Ayrıca verdikleri de çok fazla değil. Özellikle pijama/eşofman/iç çamaşırı fazla fazla götürün. Ben 20 tane alt iç çamaşırı, 10 tane atlet götürmüştüm. İyiki de götürmüştüm. İlk gittiğimizde çamaşır makinesi yoktu, çarşı iznimiz yoktu gidip yıkatamıyorduk. Herşeyi düşünün.
2- Acemilik sonrası rahat rahat akıllı telefon kullanırsınız. Biz 2014'de kullandık. Odamızda herkes yatağına kadar priz çekiyordu.
Acemilik sonrası sizi karakollara verecekler yüksek ihtimalle. Kendinizi köy karakollarına atabilirseniz daha rahat edersiniz. Devriye muhafız eri olmaya bakın. Özellikle gececi. Ben öyle yaptım askerliğin nasıl geçtiğini anlamadım. Ama köy karakoluna gidip nöbet eri olursanız günde 8 saat nöbet tutmaktan imanınız gevreyebilir