yavuzk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nacizane benim fikrim şudur ki; evlilik denen şey yalnızca sana hayat boyu eş olarak yanında bulunacak kişi ile olmuyor. Karşıdaki aile kimi zaman eşinden çok daha mühim olabiliyor hatta oluyor.
Bu talepleri yerine getirebilecek gücün olsa dahi bugün bu tür problemler çıkaran kişiler yarın daha büyük problem çıkarır. Ve evlat sahibi olduktan sonra herşey çok daha zor olur.
Bu huzursuzluklar yalnızca sana değil öncelikle çocuğuna yansıyacak.
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Maddi açıdan zorluğu bi şekilde atlatılır kolaylanır bi çözüm bulunur ama sağlam huzursuzluk girdikten sonra hiçbi para kurtarmaz artık.
haklisiniz hocam en önemli sey

white35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah iyi insan çıkarsın karşınsa. Helal olsun olması gerekeni yapmışsın. Bir saniye dahi arkana bakıp düşünme. Yaptıkları kibarca terbiyesizliktir. Biz eşimle evlendiğimizde bomboş eve çıktım oturacak yer yoktu.
Rabbim zamanla veriyor herseyi hocam evinize gelen esiniz rızkıyla geliyor Allah bir kapı açıyor ama iste suan bunlara bunu anlatmak bile ueymeri

zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende 15- yıl önce falan nişanlımdan ayrılmıştım ozaman mısır da balayı,dev ekran lcd tv(yenı çıkmıştı ozaman) oho daha neler neler ıstemıslerdı ev vsvs

babasıda pazarda atlet külot satıyordu(buna rağmen çok garıp değilmi)

şimdi bu durumlar canını acıtsada ,ilerde çok basit işler ve önemsiz olduğunu anlayacasın

evlenıp de başın göğe mi erecek buda ayrı bır konu
evlenmiyorum artık hocam öyle bir niyetim kalmadi

GreenLight adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ne saçmalık. Yani şunlara rağmen hala gidip bu işin olması için uğraşıyorsan sen herşeyi hak ediyorsun kusura bakma. Bildiğin *********** bunlar. Kız seni sevmiyor açık açık söyliyim. Yada aşırı pasif ailesi ne derse evet diyor, adamlar kızı resmen açık attırmaya çıkarmış. Kusura bakma ama yol yakınken vazgeç, okudukça sinirlendim. Yoksa ömrün boyunca yediğin kazığı unutamazsın.

Ayrıca evlilikte hiç bir şey istenmez. Bırakın adeti falan. Alabildiğin kadar altınını alırsın gerisi olduğu kadardır. Ben bu yoldayım Allaha şükür nişanıda taktık. Yani bana ne işimi sordular ne evimi ne arabamı... Ki o zamanlarda işsizdim. Yok altın şu kadar yok bize bunları alın saçma sapan şeyler olmadı. Zaten olsaydı baştan biterdi bu işler. Bu kadar net söylüyorum. Kendinize göre insanlar bulun.
haklisiniz hocam ben seviyor sanıyordum ama
Annesinin baskısından çıkamadı annesi ne derse o olsun istedi. Sizinkide inşallah cok iyi olur hocam mutlu olun her zaman Rabbim utandırmasın