Hocam içgüdüsel olarak Google News konusunda inanılmaz bir çekince yaşıyorum.
Bu mesajda belirttiğim sebeplere ek olarak, eğer bana katkısı sadece hızlı index almak olacaksa buna şu an için ihtiyacım yok.
İngilizce sitede sadece Sitemap ekledim, 48 saat aldı index.
Kullanıcı olarak düşünüyorum,
Ben Google News'i sadece "haber ve güncel bilgi" için kullanırım. Benim altı sitede de yazacağım içerikler evergreen formatta. Bir güncelliği yok. Bugün de aynı, iki sene önce de aynıydı, yarın da aynı kalacak.
Bu açıdan baktığımda News için uygun değil diye düşünüyorum. Yine yapılsa onay alır, katkı sağlar ama kullanıcı deneyimi olarak hiçbir şey sağlamaz, aksine bir açıdan, news üzerinden gelen ziyaretçilerimi yanıltmış olurum.
Bunu bir netleştirsem kafamda, news ile ilgili tüm soru işaretlerimi çözeceğim ama bir türlü orta yolu bulamıyorum.
Ben kendim bu bilgilere istinaden başvurmuştum kendi sitelerimi, başvurmadığım yeni açtığım sitelerde mevcut içerik doldurunca onlarda da başvuracağım. Yeni açtığım bir sitede, günlük 1k ziyaretçiye ulaşıyordum, gnews'de onay aldıktan sonra günlük 5k ziyaretçi sayısı almaya başladım. Yani bilmiyorum gnews'den kaynaklı değilse neyden kaynaklıdır ama bu yüzden kendi yaşadığım deneyime göre tavsiye ediyorum yoksa yine tabi siz daha iyi bilirsiniz