Siz de tartışmaya konu olan arkadaşlarımla aynı düşünceye sahipsiniz. Öncelikle kasten insan zehirlemesi dışında zehirlenen bir sokak hayvanı duymadım ve görmedim, sağlıklıykenbu barınaklara alınıp kasten şiddet ve eziyet görüp sonradan kendiliğinden ölen sokak hayvanı görmedim. Başta insan olarak bu canlılara davranış ve yaklaşım biçimini bizler öğretiyoruz.
İşin garip tarafı hayvan severliğe soyunup bu canlıların üremelerine çoğalmalarına engel olmak. Yahu kardeşim dinazorlar gibi temelli yok olsa daha mı iyi?
Kimse gidip bulduğunu kısırlaştırayıp soyunu kurutayım diye bakmıyor olaya, sayılarını kontrol altına almaya çalışıyor. Girdiğim her mahalle her sokakta 4 - 5 tane çöp başında bekleyen sokak köpeği oluyor. Hiç bir canlıyı gidip zehirleyelim demiyoruz sadece üremelerini kontrol altına almamız gerekiyor. Sizin dinazor dediğiniz canlı o zamanın ekosisteminin en demirbaş canlısıydı. Sokak köpekleri örnek veriyorum, sokak kedilerinin binbir hastalık taşıyan fareleri avladığı gibi bir işe yarasa eko sistemde kendine bir yer edinse kimse bu durumdan şikayetçi olmaz. Sokak köpeğinin gerçekten tek yaptığı şey yatmak, yemek aramak, aç kaldığında saldırganlaşmak.