GoMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz de tartışmaya konu olan arkadaşlarımla aynı düşünceye sahipsiniz. Öncelikle kasten insan zehirlemesi dışında zehirlenen bir sokak hayvanı duymadım ve görmedim, sağlıklıykenbu barınaklara alınıp kasten şiddet ve eziyet görüp sonradan kendiliğinden ölen sokak hayvanı görmedim. Başta insan olarak bu canlılara davranış ve yaklaşım biçimini bizler öğretiyoruz.

İşin garip tarafı hayvan severliğe soyunup bu canlıların üremelerine çoğalmalarına engel olmak. Yahu kardeşim dinazorlar gibi temelli yok olsa daha mı iyi?
İnsanların hayvanları zehirlemesini, barınaklarda şiddet göstermesini savunmuyorum aksine tam karşısındayım.

Ben sokak hayvanlarının aslında sokak hayvanlarının olmadığını evcil hayvanlar olduğunu, ülkemizde bu hayvanların popülasyonlarının yüksek olduğunu, hayvanlar "özellikle köpekler" doğaları gereği insanlarla yaşayamadıkları zaman sokakta birleşip koloni oluşturup insanların hayatlarını tehlike attığını doğru bulmuyorum. Bu sebeple tüm sokak hayvanlarının kısırlaştırılması gerektiğini, hepsinin barınaklarda yaşamaları gerektiğini, barınaklar için popülasyonları fazla olduğu için kalanlarının itlaf edilmelerinin gerektiğini, barınaklardaki hayvanlarında toplumumuzu bilinçlendirip bu hayvanları sahiplendirmemiz gerektiğini savunuyorum.

Sokakta yaşayan bir köpek kolonisinin bir insanın ölümüne neden olmasının yada yol açmasının hiçbir mantıklı sebebi ve izahı yok.

Ki ülkemizde sokak hayvanları üzerinden bir piyasa çeviriyorlar. Bunun için yayıncı olan Jahrein'in PawGuards videosunu izleyebilirsin.