Alondark54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu konu ile alakalı belli odanın standartlı altında iş yapmak yasak zaten odanıza şikayet ederseniz gerekeni uyarısını yapar ve konu çözülür diye düşünüyorum bizim sektör mali müşavilirlik aynı sorun var birtek ben hayvan veteriner gibi yerlerde gördüm birbirlerini savunuyorlar kedim var 10 tane yer gezdim 150 tl ise 145 indiler en fazla helal olsun dedim tutuyorlar birbirlerini
Hocam 5 TL seğil 50TL indirsin sorun değil. Ama yarısına da indirmesi ahlaksızlık

HyperFt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
harita mühendisleri odasının vs. bir düzenlemesi yok mu?

Nova adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu durum birazda serbest piyasa olduğu için çok fazla yapılacak bir şey kalmıyor açıkçası. Aynı şey forumda da geçerli bir çok kişinin örnek olarak 200₺'ye yaptığı bir işi birisi çıkıyor ve 100₺'ye yapıyor önemli olan verdiğiniz hizmetin kalitesidir.

Doganogz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bence gidip hepsi ile konuşup ortak bi fiyat belirlemelisiniz 3 taneden kazanacağını 1 taneden kazanır ama piyasa bozmaz müşteri her zaman yaptırır rekabet müşteriye yarar sadece
hocam kaç kere görüşüldü uymuy

kaqan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam, ben de kendim Serbest Harita Kadastro Mühendisiyim, kendi ofisim var ve 6. yılım.

Sizinle tanışmak isterim.

Ayrı sorun burda da var, aplikasyondan ziyade 15-16. madde uygulamasında odadan fiyat hesaplıyorum, 12K fiyat çıkıyor, yandaki harita mühendisi 6K fiyat veriyor ona gidiyor iş.

Bir de tekniker oldugu halde imzacı mühendis bulup iş yaptıran var burda. Odaya gerekli şikayetleri yaptık bu kişi için artık zıplayamıyor.

Fiyat kıran arkadaş için de 1 yıl daha bekliyorum. Daha sonra odaya şikayet edeceğim. Odaya KDV dahil 12k sözleşme alıyor, 6k ücret alıyor. Sözleşmeyi oluşturup damga vergisini yatıroypr, odaya kontrole götürmüyor.

Yapacağı işler iyice şişşin, vergi dairesine şikayet edip 200-250k vergi borcu cıkartıcam onu bekliyorum
Tabi hocam, tanışalım inşAllah. Numaramı bırakıyorum size. Whatsapp dan yazarsınız yarın arayıp konuşuruz inşAllah