Selamun Aleyküm arkadaşlar.
Canımı sıkan birşeyle karşı karşıyayım.
Bulunduğumuz bölgede harita mühendislik firması işletmekteyiz. Başımızdan pandemi olayları vs geçti. Enflasyonlar aldı başını gitti. 4 yıldır 300TL ye tarla ölçümüne gidiyoruz. Hala da zamlandırmadık. Bulunduğumuz bölge de 4 tane harita mühendisi var 4. Yeni açtı. Yeni açan çocuk 150TL den ölçüme gidiyor. Yaktığı benzin zaten 50TL. Ticarette ahlaksızlık karaktersizlik yapıyor. Herkesin işini çalmak istiyor. ( piyasa fiyatlarına arkadaşda hakim bilerek ahlaksızlık yapmakta. )
Size sorum şu olucak, bu arkadaşa ne yapabiliriz. Çünkü yaptığız iş yediğimiz toz bastığımız çamur su cidden bu fiyatı hak etmiyor. 4 yıl üniversite okuması da cabası. Canımı sıktı gece gece. Sizden bilgi talep ediyorum. Birlikten kubvet doğar.
Merhaba hocam, ben de kendim Serbest Harita Kadastro Mühendisiyim, kendi ofisim var ve 6. yılım.
Sizinle tanışmak isterim.
Ayrı sorun burda da var, aplikasyondan ziyade 15-16. madde uygulamasında odadan fiyat hesaplıyorum, 12K fiyat çıkıyor, yandaki harita mühendisi 6K fiyat veriyor ona gidiyor iş.
Bir de tekniker oldugu halde imzacı mühendis bulup iş yaptıran var burda. Odaya gerekli şikayetleri yaptık bu kişi için artık zıplayamıyor.
Fiyat kıran arkadaş için de 1 yıl daha bekliyorum. Daha sonra odaya şikayet edeceğim. Odaya KDV dahil 12k sözleşme alıyor, 6k ücret alıyor. Sözleşmeyi oluşturup damga vergisini yatıroypr, odaya kontrole götürmüyor.
Yapacağı işler iyice şişşin, vergi dairesine şikayet edip 200-250k vergi borcu cıkartıcam onu bekliyorum