Zabun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
UYAP'tan icra dosyası" gizlendikten" sonra kredi alınabilir mi ?

internette bazı platformlarda icra dosyalarını sildiğini iddia eden kişiler var.

yaptığım araştırmalar sonucu sadece dosyanın gizlenebildiğini gördüm ama o işlemi yaparken de aşağıda bıraktığım yazıdaki gibi bir uyarı veriyor.
bu işi yaptığını iddia eden kişiye güvenmiyorum ama yakınlarım bunun olduğu konusunda ısrarcı. daha önce böyle bir şey yaşayan ya da bu yöntemi kullanan olduysa aydınlatırsa çok sevinirim.
merhaba hocam, dosyaniz kapandiysa icra dairesine belli bir ucret odeyerek sildirebilirsiniz. ucret icraya tabii miktara bagli olarak degisiyor. odemezseniz de taraflardan biri islem yapmadiginda belli bir sure sonra (genelde 1 yil) siliniyor dosya.

AldagBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam icraya veren bankaysa borcunuzu ödeyip icra dosyasını kapatsanız dahi kredi çekemezsiniz, bir kez kara listeye girdiniz mi af gelmediği sürece 5 yıl listeden çıkamazsınız
yanlis bilgi. birakin icrayi daha da otesine gittim. maas haczinden 6 ay sonra xx.xxx limitli kredi karti aldim. kredili urunlerinizi duzenli odediginiz, duzenli gelir belgelediginiz takdirde 6 ayda kredi vermeyecek banka yok. ozellikle ozel bankalar pesinizden kosar.