Ti3590 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu adsense kazançlarındaki vergi konusu net değil aslında olması gereken 0 Kdv ama dersenki 1000+Kdv buda çok yanlış... Kdv satıcının devlet adına vergi toplaması dersek yanlış olmaz... Şimdi bu şahıs kimden kdv tahsil ediyor ki... Adsense kazançları için güzel bir düzenleme gelmesi lazım...
dostum kendi kanaatimi yazdım. maliye nin bu konudaki görüşünude yazdım sizde arastirabilirsiniz. senin dediğin sana göre bana göre yanlış Maliye faturanın bu şekilde kesilmesini istiyor. Bu net !!!! yanlış olduğunu düşünüyor olmamız uygulamayı değiştirmiyor malesef hatta yukarıda yazdığın mesajda, sen yeterki fazla kes hiçbir ceza yemezsin emin ol fazla kesmişim demediğin sürece maliye aldığı paraya bakar. sen fazla kesmissin gel bunu iade al düzeltte demez. tekrar başvuru yaparsan düzeltme için fazlalık emanete düşer borçlarından mahsup edersin o olur.

yukaridada yazdığım gibi bu konu ile ilgili ozelgeler haricinde bir tebliğ metni yok. ozelge ise emsal teşkil eder ama sahibini bağlar. Yani özetle aslında aynı fikirdeyiz ozelge cevabım geldiğinde tekrar bu konu altında paylasicam