hfhml adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
Annemin göğsünden alınan kist kötü huylu çıktı ve yarın sabah göğsü komple alınacakmış. Kanser 3. Evredeymiş ve ameliyat sonrası pet çekilip yayılım izlenecekmiş. Bu süreci daha önce deneyimlemiş arkadaşlar varsa tavsiyelerinizi dinleyebilirim.
NOT: Lütfen anneniz, eşiniz, kardeşinize 6 ayda bir kontrol olmaları konusunda ısrarcı olun.

Öncelikli edit: Forumlarda, sözlüklerde vs konuyu araştırıp ben dahil insanların yaşadıklarını okumayın, canınız sıkılır. Üstteki arkadaşın süreci daha sancılı geçmiş mesela. Her hasta bir değil.

Allah yardımcınız olsun,
Annemize de çok geçmiş olsun.. Tam 1 sene önce aynı süreci yaşadık.

Çok yaygın bir kanser bu sebeple öncelikle annemizi bu konuda bilgilendirin yani "Allahım neden benim başıma geldi" veya sizin için de "Neden bizi buluyor?" gibi düşüncelere kapılmayın. Psikolojinin kanser hasta ve ailelerindeki önemi zaten malum, göğüs kanserinde ise hastaların öncelikli yıkım sebebi göğüsün alınması. Fakat yaşı ilerlemiş hastalar bu konuda çok fazla takıntı yapmıyor. Sağlıktan önemli değil sonuçta.... Ayrıca protez vs var araştırabilirsiniz.

Göğüsün komple alınması tekrarlamaması için yayılım çok önemli o da pet tarama sonunda belli olacak.
Annemden lenf bezlerinden önlem amaçlı parça aldılar. Göğüsün birini aldılar.
Sürece gelecek olursak;

Ameliyat olduktan sonra kemoterapi alacak kaç kür alınması gerektiğine doktor karar verecek. Kemoterapide saçlar kaşlar vs dökülecek bu süreçte annenize destek olacaksınız. Annem dış görünüşe hiç takılmaz fakat hem göğüs alınıp hemde saç, kaş dökülünce cildi soluklaşınca ister istemez aynaya küsmüştü.
Sonrasında iğne kullanacak bu iğne biraz can yakıyor. En çok bu noktada zorlandık. Acile gittiğimiz günler oldu.
Sonrasında ise radyoterapi... Radyoterapi annemde sorunsuz geçti. Herhangi bir yan etki vs oluşmadı.

Bütün süreç bitince kontroller oluyor. Kan değerleri takip ediliyor...
Siz canınızı hiç sıkmayın derdi veren dermanı da veriyor.
Saçlar vs çıkıyor kemoterapi sonunda ( Annemin saçları benimle eşit şu an hatta daha gür )

Tekrar ediyorum, moral çok önemli. Bizim en büyük avantajımız kanser tanısı koyulmadan 2 ay önce oğlum olmuştu. Babaanneliğin verdiği güç ile süreç nasıl geçti anlamadık