Konuyu açan arkadaş ekonomi çok iyi gibi göstererek hükümeti aklamaya çalışmaktan bıkmadı bu kim bilir aynı türde açtığı kaçıncı konu. Bir de konularında araya ekonomi iyi demiyorum gibi cümleler kuruyor ki direkt aklıyor gibi görünmesin.
Konuya gelince bahsettiğiniz kahvaltı 150 TL diyorsunuz çalışan bir birey ayda bir 150 TL verip de kahvaltı yapamasın mı istiyorsunuz bu mudur yani şu an da bir markete gidin atıştırmalık 3 5 bir şey alın zaten aynı rakam tutuyor. İnsanlar açlıktan ölünce mi sizin gözünüzde ekonomi kötü olacak. Ya da bir cafeye gidip 10 liraya içtiği bir çay ile 3 saat oturan yığınla adam var. Yani cafeye giden herkes bir oturuşta 1500 lira hesapla kalkmıyor. Keza araba konusu da öyle şu an gördüğünüz tek kişi yolculuk yapılan araçların çok büyük kısmı şirket aracı ben de bu gruba giriyorum. Nedir yani sırf siz görüp de demek ki ekonomi iyi demeyin diye şirket aracımla korsan taksi gibi yolcu mu taşıyacağım ya da hepsini geçtim neden böyle bir şeye ihtiyacım olsun. Arabama binip tek başıma bir yerlere gitmek neden lüks mesela. Yakıt fiyatlarını bu hale getiren kötü ekonomik koşullar. Güvensiz piyasada her şey pahalanır. Bi şunu anlamadınız ama size kalsa ekonominin hiç suçu yok tüm suç dış güçlerde. Adam hayat neden pahalı diye sorgulamıyor. Kahvaltıya kim gidiyor, cafeler neden dolu, arabalarda neden tek kişi var, neden trafik oluyor diye soruyor. Siz böyle yapmaya devam edin. Şimdi tuzunuz kuru ama gün olur devran döner. Bunu çok gördüm ucundan bile hafiften size dokunmaya başladığı zaman isyanın kralı sizden gelecek ama o zaman da çok geç olmuş olacak.