mustafalk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ülkemizde zengin çok var hocam. Ama bu ekonomimizin kötü olduğu, bir ekonomik kriz içerisinde olduğumuz gerçeğini asla değiştirmez. Gelir adaletsizliği ve uçurumu hat safhada. Kafeler ve Restoranlardaki gördüğünüz sayı fakirlere oranla çok az. Ki oraya gidemeyen insanları çeşitli mekanlarda görseniz kaç katı olduğunu anlardınız. Hayal etmeniz yeter. Ayrıca o tarz mekanlara sadece zenginler de gitmiyor, cebinde 5 kuruş gezmeyen, birikim yapmayan, borçla yaşayan, kazandığını harcayan gariban lüks görünmeye çalışan tayfa da gidiyor. Sayı bu yüzden böyle. Ki tekrar ediyorum oralardaki sayılar ülkemizde ciddi bir kriz olduğu gerçeğini asla değiştirmez, sonuçta bu ekonomik kriz raporlarla, analizlerle, araştırmalarla sabit bir şey.
Krizi örtmeye çalışmıyorum hocam üstüne basa basa yazmanıza gerek yoktu anlatmaya çalıştığım şeyi anladınız zaten.
ss190634 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ekonomi Maalesef kötü.Kaç kere şahit oldum insanlar artık tane ile alanlar var.Poşede 2 biber koyup gidenler var 5 liralik 10 liralık mantar ile tencere kaynasın derdinde olanlar çok fazla.Tavsiyem semt pazarlarına gidin zengin her yerde harcar fakir kesimlere gidin.
Not: İktidar yanlısı olarak yazıyorum.Zaten tanıyorsunuz beni
Yeşilbağlar'da oturuyorum yanım topselvi pazarı var. daha nereyi önerirsiniz. burada da durum aynı. Hakmar tıklım tıklım, biraneler sokağı aynı tas aynı hamam.
Fizz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çoğunluk kısım günü kurtarıyor hocam malesef. 150 TL günlük alıyorsa bunun 70-80 TL'sini sosyal hayatına harcıyor. Benimde aklıma takılan diğer soru şu; iş saatinde kafelerin tıklım tıklım olması.. Bir ben çalışıyorum heralde diye düşünüyorum bazen
Aynı sizin dediğiniz gibi benim mesai saatlerimde gördüğüm manzara işte.
Mactuka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam siz ekonomiyi kafedeki insanlara bakarak mı analiz ediyorsunuz. Türkiye de kredi ve kredi kartı borcu olanların sayısı aktif olarak 5 milyon civarında. Herkesin yaptığı şey borca girmek. Kendim lokantada çalışıyorum günde 100 kişi geliyorsa 95'i kredi kartı ile ödeme yapıyor. Nakit veren kişi sayısı çok az çünkü nakit yok kimsede. Yani kafelere falan aldanmamanizi öneririm. Araba zaten ayrı bir konu geçen gün 4 kişi bir yere gidecektik şehir değişikliği de değil ilçe değişikliği 84 lira yapıyor toplam 4 kişi arabamiz olsaydı 4 kişi aynı mesafeye 40-50 liraya gidebilecektik. Bu durumda niye otobüs kullanayım ki arabamla giderim.
Kredi kartı artık hayatımızın gerçeği kimse nakit taşımıyor. Bu da sizin yazdığınızla örtüşmüyor. İstanbul trafiğine çıktığınızda %70 üzeri tek kişi kullanılan araçlarla dolu. ve iş çıkışları aynı trafik. Valla geçen yıl 370 liraya dolduruyordum depoyu bu yıl 1580 tuttu. Ramazan bayramında kimse olmayacak yollarda deniliyordu (benim zaruri bir durumum vardı hava atmıyorum), yolda dinlenme tesislerinde arabayı çekecek yer bulamadım.
profweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sayisal verilerle gelin buraya, gozunuzle gordukleriniz gormediklerinizden cok cok az. Bilginiz olsun.
Sayısal verileri kimden alayım, biri birinin verdiği değerlere yalan diyor, diğeri ona karaktersiz diyor. hangi veriler Allah aşkına. Ne gördüysem onu yazıyorum.
bobbege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 gündür ticaret durdu diyebilirim yaşadığınız il ilçedeki yoğunluk oluşturan cadde ve mekanlara göre ekonomi yorumlamak pek doğru değil size turizm bölgesinden bir örnek vereyim. Sahil şeridi boyunca canlı müzik yapan cafe bar ve restoranlar tıka basa dolu fiyat vs. kimse takılmıyor ama takılmayanlar araçlarından belliki orta üstü tabaka hemen çarşıya indiğinizde senelerdir hizmet veren lokantalar sinek avlıyor. Bu ekonomik kriz iki tarafı inanılmaz büyüttü zenginler ve fakirler.
hocam sanayi sitelerindeyim sürekli. İmalat da yapıyorum. Adama 100 adetlik bir iş götürüyorum burun kıvırıyor. Adetli getirsene diyor. İmalat sektöründe yoğunluk var (en azından sanayi kesimi). Tuzla bölgesi.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oralar eskiden de doluydu şimdi de dolu. Fakir tam fakir zengin tam zengin oldu. Bunu ekonomiye bağlamak bence saçma.
Hocam Yeşilbağlar zengin muhit değil, kaynarca zengin değil. Durum zengin kesimlerde daha da arttı diğer kesimlerde değişiklik yok. Ekonomiye bağlamıyorum da nerden geliyor bu derenin suyu oraya gidelim.