Ciddi anlamda soruyorum; ekonominin etkilemediği kimse yoktur. Ben bile eşimle birlikte çalıştığımız halde zorlanıyoruz (kira ödemediğimiz halde).
Şimdi geçen gün, eşim arkadaşlarıyla günlerdir hesapladıkları bir kafeye gitmişler. Kahvaltı 150 TL kişi başı. Sıra bekliyorsunuz. Göztepe'de.
Sonra gerçekten merak ettim, sürekli araçla geziyorum istanbul içini işim gereği, boş kafe restoran yok. Trafikten zerre eksilme yok.
Ya bu dükkanlar bedava yemek dağıtıyor ya da bir yerlerde ucuz yakıt var.
Bana AHaber diyecekler yazmasın rica ediyorum. İşim gereği araçla sürekli avrupa yakasına geçip dönüyorum. Gözümle gördüğümü haberde izleyecek değilim.
Hafta sonu kadıköyde yürümeye yer kalmadığını saymıyorum.
------------------
Haklısınız arkadaşlar, önyargılı bir şekilde açtığım bu konuda bilinçli bir şekilde dersimi almış oldum.
Özetle;
- Pandemi sonrası stres atacak yer arıyor insanlar ve bunun en ucuz yolu yemek çok fazla dışarı çıkmadığım için, bunu sadece mekana gitmeden yorumlamam hataydı,
- Gayet doğal gelen sorular başkalarına saçma gelmiş anlayışla karşılıyorum saygı duyuyorum,
- Amacım ekonomi iyidir şudur budur değildi, gözlemlediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istedim,
- Trafik konusunda; genelde merkezi geçiş güzergahlarında bulunduğum için trafiği yoğun hissetmem sanırım normal
Kimseyi kırmak istemedim, bu mesajları da tepki üzerine yazdığımı düşünmeyin. Bu tepkileri beklemiyor değildim fakat çok mantıklı cevaplar sonrasında bu açıklamayı yapma gereği hissettim.
Tüm cevaplar için teşekkür ederim.
Hayırlı geceler olsun.