Rex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sınırlarımızda vatanımız için can vermekse en önde gider yaparım.
Vatanımı gerçekten savunup operasyonlar yapılacaksa en önde gider yaparım.
Aamaaa bana kimse gidip kuş bile uçmayan bi yerde ki kışlada yada şehir içinde ki bi kışlada sabah iştima sonra getir götür işi için askerlik yapıyorum yaptım demesin askerlik dediğiniz şeyin a sını yapmamış oluyorsunuz.
askerlik kavramını bu kadar küçük düşürüyorlar yanarım yanarım ona yanarım asker dediğin vatan için iş yapar komutanının çayını çorbasını taşımakla iştima yapmakla rapor getir götürle askerlik yapılmaz.

Bazıları çıkıp diyecek ki o sen hainmisin nesin ne diyosun böyle onlara cevap bıle vermem kaldı ki bi savaş olsa allah muhafaza ılk onlar kaçar.
Bazıları da çıkar der sen git askerede bi disiplin öğren çalışmayı görev edinmeyi vasıf taşımayı öğren eğer bu öyleyse ben boş yere çocuklugumdan beri köpek gibi kendimi geliştirip disiplinli şekilde çalışmışım bırakın bunları
disiplin ve çalışkanlık insanın içinde olur adam sabah yatağını toplamıyor askerde topluyor sonra geliyor vaay bak disiplinli oldu bu adam diyorlar ula hıyar komutanı diyor ki topluyor o adama bırsey demesen dıretmesen gene toplamaz huylu huyundan vazgeçmez.

yani şuan ki askerlik askerlik filan değil hele bedelli saçmalığı ayrı bir ironi hem 50 k para verıcen hem 1 ay gidicen..

bizim babalarımız dedelerimiz yapmıs krallar gıbı 18 ay ve tabı sınırda - operasyonda olan ASKERlerimiz yapmış krallar gibi öyle yapılacaksa eğer en önde giderim yeter ki vatan sağolsun. bunun dışında lütfen askerlik askerim kavramını kullanmayın
Yani hergün operasyon olacak veya hergün silah sesi duymak falan değil konu 'askeri disiplin' her ne kadar 'eski askerlik değil' falan desek de var yani bunları bekliyorsanız beklentileri karşılamaz tabii ki. Devlet 6 ay dedi 6 ay gittim. 18 ay dese 'yok ya ben yapmak istemiyorum' diye bir seçenek mi vardı? E-Devlette ben öyle bir seçenek göremedim.

Moon Yazılım adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vay be, helal olsun. Tam sek erkek. 5 ay boyunca şehrin birinde, belki silah sesi bile duymadan (!) öyle bir askerlik yapılmış ki… Dillere destan. Günde 2-4 saat civarı nöbet tutmakta yormuştur şimdi. 5 ay nasıl katlanılır ona? Zor, çok zor.

15 ay yaptım ve 14 ayında her gün sabit 10 saat nöbet tuttum. Çatışma görmediğim için “erkek gibi” askerlik yaptım diyemedim. Bende bir gariplik var sanırım.
Cezaevinde askerlik yaptım, gayette erkek gibi yaptığımı düşünüyorum. Madem ki aşağılayıcı şekilde hakaret vari konuşacaksak eğer kız gibi sızlananlardan olmadım. İmkan varken bedelli yapmayı tercih etmeyerek vatani görevimi yerine getirdim.

Bence 15 ay askerlik yaparken günlük 10 saat düşünme gibi bir olanağın varken çok boş düşüncelere kapılmışsın.

pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tarz konulardaki ayrışmalara, kavgalara üzülüyorum. Zorunlu, bedelli, muaf ayrışmalarına - kavgalarına da üzülüyorum. Nöbet, mutfak veya temizlik, operasyon ayrımlarına, kavgalarına da üzülüyorum. Askerlik manevi veya maddi hizmet, borç ödemek amacıyla değil yaşadığın müddetçe yaşadığın topraklarda kendini ve toplumunu mutfaktan, sipere kadar koruyabilmek - savunabilmek için sistemsel bir tecrübe amaçlı olan bir süreç. Biri gelip silahla, topla, uçakla, bomba - tüfek ile senin doğrularını, hayatını, özgürlüğünü gasp edemesin, hayatına çökemesin diye bir savunma mekanizması.
Katılıyorum.

Katılmakla beraber 'bedelli yapmış' onu etmiş, bunu etmiş gibi düşünmedim ben herkesin kendi tercihi. Askerde yaşayıp görmüş geçirmiş insanlar oranın samimiyetini bilir. Kendi aramızda konuşurken 'erkek gibi askerlik yapıyoruz, ne çürük ne bedelli' gibi terimlerle kendimize motive veriyorduk. Cezaevinde askerlik yapanlar daha iyi anlarlar oranın atmosferi karakoldaki atmosferden biraz daha farklı. 150 gün boyunca ot yetişmeyen bir yerde 1 tane dikili ağaç görmeden geçirip içerideki suçluların kaçmamasını ve dışarıdan içeriye bir zarar gelmemesi için orada bekliyorsun.

Ne bekliyorlar bilmiyorum ama insanların yaşadıklarını yargılamakta üstüne olmayan ve dalga geçmeyi 'biliyormuş' gibi yapan bir milletiz. Üzülüyorum ve bu tip yazılanların bana 'bedelli' yapanlara karşı kin ve nefret duyduğumu düşündürmesini de saçma buluyorum. Dileyen dilediği gibi askerlik yapabilir.