pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam o zaman karı koca çalışılacak, birikim yapılacak ayrı eve çıkmadan önce, evlenmeden önce meslek ve kazanç üzerine düşünülecek. Ben yarın asgari ücretle yuvamı, ailemi İzmir'de, İstanbul'da, Antalya'da kurmaya çalışırsam hayatımın hatasını yaparım. Şuan bir işsiz olarak söylüyorum bunları bu arada. Ben ve eşim hayata asgari ücretle tutunacaksak neden hiç sosyal ve kültürel imkanlarından ne zaman ne para bakımından faydalanamayacağım büyükşehirlerde yüksek kiralar ödeyeyim? Yılda 3-5 kereden fazla denizine - tatiline gidemediğim, 1 kere bile deniz boğaz manzarasında Starbucks gibi tek tip fiyatlı mekanlar dışında oturup bir şeyler yiyip - içemeyeceksem asgari ücreti anadoluda a101'den, bim'den kazanayım da trafik derdi, hayat pahalılığı, yoğunluğu, stresi ile gereksiz meşgul olmayayım. Senede 5 gün deniz için 500 km yol gelip tatil yapılır.

Ben ve benim gibi milyonlarca insan şehirlerdeyiz her şey elimizin, ayağımızın altında diye. Sorsak kaçımız Güldür Güldür, Çok Güzel Hareketler, Cem Yılmaz vb. gibi önemli kültürel, sinema, müzik faaliyetleri için kişi başı 200-300 TL'leri harcayabiliyoruz veya harcadık bugüne kadar meçhul.
Evet de bundan 4-5-6 yıl öncesine kadar tek asgari ücretli çalışan bir şekilde evini geçindirebiliyordu birkaç senedir işler değişti artık karı koca çalışmak zorunda dediğiniz gibi.