Askerliğimi yaptığım dönemden beri işlerim yolunda gitmedi. Uzun dönem askerlik yapanlar bilir, TSK'a zarardan başka bir şey değiliz. Bildiğin ayakçı/ırgat.
Sorarım size askerde ne öğrendiniz diye?
Kimse hayata dair bir şey öğrenmez, ufkunu açmaz sana bir şey katmaz.. bana askerlik şunu kattı demeyin.
Dostluklar edindim derseniz; çıkın sokağa yine dost arkadaş edinirsiniz. Askerlik; Türkiye'de kesinlikle doğru yönetilmiyor. Askerler'in yapmış olduğu işler saçma sapandır.
Zaten sana mantıksız gelen her şeyi orada yaparsın
Tanka ceza verme, koşan köpeğin peşine takılıp selam verme. Ağaca selam verip beklemek. Bunların hangisinde eğitim vardır!?
Derler ki; silah eğitimi, savaşa hazırlık.. 'neye hazırlanıyorsunuz? Ortada eğitim yok ki'
Eline verirler, kaç bin yıllık G3, sök-tak. Sonra tabancadan. Bozma mp-5. Beş kuruş etmezdir bu mu eğitim?
Eğitim dediğin, strateji üretmek, savaşta neler yapılır onu öğrenmek. Koordinasyon, silah kullanımı, teçhizat kullanımı, plan yapma, düzenli hareket halinde olma. Bunlar öğretiliyor mu hayır. Komutanlara selam verip ayak işlerini yapmak dışında bir şey yoktur. Sen git kardeşim Z gelince konuşalım.
Ne anlatıyon hocam sen ya? Ne stratejisinden bahsediyorsun? Oraya gidenlerin IQ einstein seviyesinde mi sanıyorsun?
Adam daha sağ, sol ayağını bilmiyor, daha uygun adım da yürüyemiyor, komutana nasıl selam verilir ondan bi haber, sen kalkmış teçhizat kullanımı, plan yapma, savaşmadan bahsediyorsun.