Devlet bir evin değerine ve kira bedeline karışıyor olsaydı durum şuandan daha kötü olurdu.
Gerçek fiyatına göre hesap yaparsa kiralar şuankinden daha yüksek olur. Eğer çok düşük hesaplarsa'da ev sahipleri kabul etmez. Bir çoğu satışa çıkarır. Satılık ev fiyatları 1 tık düşer ama ülkede kiralık ev bulunmaz.
Bu durumda düşürmeye çalıştığı kirayı kendi elleri ile artırmış olur çünkü piyasada milyonlarca kiracı ama kiralık ev sayısı yok denecek kadar az olur.
Parası olanlar devletden gizli yüksek fiyatdan ev kiralarlar. Parası olmayan sokakta kalır.
Piyasanın aksine hareket edemezsiniz , Mantığa ters.
Tefe Tüfede bile doğru rakam veremediği için ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya geliyor.
Buradaki en büyük sıkıntı dediğin gibi gerçek rakamları açıklamayan tüik. Burada gerçek rakamlar açıklansa bu tartışmalara gerek kalmazdı, herkes devletin rakamlarına göre hareket ederdi. Muhalefetin baskısıyla şu an enflasyon rakamları biraz yükseldi ama hala gerçeğinin yanından bile geçmiyor. 1-2 ay önce ev sahibinin maksimum yapabileceği zam %20'ydi ki bu oran şaka gibi bir şey. Dolar iki katına, ev fiyatları 3 katına çıktı. Kimse yüzde 20'yi kabul etmez.