pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam her şey para değil ama sağlık, ulaşım, giyim, iletişim, beslenme her şeyin kalitesini ekonomik gücün çok önemli düzeyde etkiliyor. Kişi kendisinin psikolojik ve biyolojik gelişimi için maddi birikim ve gelir açısından kendisini ciddi düzeyde güvenceye alamadan başkasına bunları seviyede sağlayabilir? Kenarda veya aylık kazancında yeri geldiğinde devlet hastanesinde diş, göz, burun ameliyatı olamayıp özelde olmak zorunda kaldığında 20 bin TL, 30 bin TL denildiğinde insan kendisinden bile feragat etmemek zorunda kalıyorken başkası ile bu sorunlar ne düzeyde, ne şekilde çözülebilir?

Bugün katarak ameliyatı, kaliteli lensler ile 20-30 bin TL.
Devlette yoğunluktan ve ekipman - personel yetersizliğinden yapılamayan ağız ve diş tedavilerinin özelde bir seansı, uygulaması 600-700 TL.

Annem içinde benim içinde kaç kere devlet hastanesine gittik dolgu, çürük için sağolsunlar ellerinden geleni yaptılar fakat diş eti erimesi, kayması, diş dökülmesi gibi ciddi şeylere karşı devlet hastanelerinin yoğunluktan ve eksikliklerden yapabilecekleri bir şey olmadığından özele gitmek zorundasın.
Bu mutlak zaten fakat; hayatta takdir edersin ki katarakt olursam nasıl öderim diye düşünmekle geçmez Birlikte çalışılarak baş başa yapılabilir ondan bahsediyorum. Arkadaş paran yoksa evlenmeyeceksin demiş ona istinaden söyledim.