Selamlar,

Evimizdeki kiracı hiç bir şekilde kira ödemiyor ve telefonlarımıza mesajlarımıza bakmıyor geçen ay tam bugün avukatımız aracılığı ile icra davası açtık. Bugün 1 aylık süre doldu ve herhangi bir ödeme yapmadı. Yarın avukatıma danışıp tahliye davası açmasını isteyeceğim. 6 ay içerisinde bu durumda çıkması gerekiyormuş. Bir kaç sorum var. Eşim dostum kapısına dayan rahatsız et uğraş dedi ama bu şekilde sorun yaratıp bir sonuca ulaşamayacağımızdan yasal yollara başvurmak istedim. Allahtan ordan gelecek kiraya ihtiyacım yok. (Ödemediği kira da 1500 TL insanlık yaptık çocuğu var okullar kapanana kadar bu kirandan otur zamda yok o zamana kadar ev ara haziran sonu çıkarsın dedim ama insanlıkta yaramıyor. istanbulda merkezi bir yerde bu paraya oturup onu bile ödemiyor vatandaş.)

1- Eve olurda zarar verirse ne yapabiliriz?
2- Eve gelen faturaları ödemezse ne olur? Faturaları üstümüze almadık eve yerleşmediğimiz için.
3- Ödemediği kiraları tahsil edebilmemiz ne kadar sürer? Oldu ki ödemiyor hiç bir şekilde durumum yok vs. diyip sallıyor diyelim?