Yaklaşık 1 - 1.5 ay önce belki hatırlarsınız . Youtube hesabına girerken hata alıyoduk yada sayfa geçişlerinde cevap vermiyordu. Böyle durumlarda biliyoruz ki ciddi algoritma güncellemeleri geliyor. Vidiq isimli bir kanal var. Youtube ile ciddi ilgilenenler eklentisini kullanıyordur. Bu kanalın son videolarından birinde son algoritma ile ilgili bazı bilgiler veriyor. Benim anladığım , artık insanlar videoya girmeden önce resmin üzerine geldiğinde video açılmadan otomatik ve sessiz bir şekilde oynuyor. İzleyicinin buradaki hareketlerine ve videonu tıklamaya değer bulup bulmamasına göre videoları değerlendiriyor. Otomatik izlenme esnasında izleyici kapak fotoğrafı ile videonun ilk 30 saniyesini karşılaştırıp izleyip izlemeyeceğine karar veriyor.
Videonun burada youtube tarafından değerlendiriliyor ve önerilenlere çıkıp çıkmayacağına buradaki performans baz alınıyor. Peki ne yapmak lazım. Tabi bunlar benim şahsi değerlendirmelerim.
Videonun ilk saniyeleri kapak ve video başlığı ile uyumlu olmalı ve izleyiciyi içine çekecek şekilde dikkat çekici olmalı diye düşünüyorum .
Bu güncelleme beni de olumsuz etkiledi. O videonun da linkini bırakayım . Belki daha iyi değerlendiren arkadaşlar olabilir .
https://www.youtube.com/watch?v=xw--Co8_ujk