ysozmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
güzel bir tavsiye ama kursa uygun değil. ben mesela hızlı anlayabildiğim için birisi yavaş konuşuyorsa dikkatım çabuk dağılıp farklı konular düşünmeye başlıyorum. daha önceden hep kitap alırdım bu yüzden 1-2 günde kitabı hatim ederdim. ama bu kursda görsel şart.
odaklanma sorunu malasef bendede var hocam ama ilaç filan hiç denemedim,aklıma dahi gelmedi açıkcası.bisürü para verip aldıgım yabancı dilde videolu egitim setleri var elimde,10dk karşısına oturup izleyemiyorum.üniye hazırlanırken dershaneye gidiyordum ve sürekli test yapardı hocalar.mesela paragraf testi yapıyoruz,sınıftakiler 3.soruya geçmeden ben 20 soruyu bitirmiş olurdum.başta kafadan atıp gidiyorsun derlerdi,hoca bi incelerdi 1 hata varsa var,yoksa full çekerdim.sürekli okulun kütüphanesinden kitap alıp okurdum,ona odaklanabiliyorum diye.edebiyat hocası 1 günde 2-3 kitap okuyamazsın,okusanda anlayamazsın diye 40 defa sözlü yapmıştı beni o kitaplardan şimdi r10da ilgimi çeken bi konu oldugunda istedigi kadar uzun olsun oturup okurum sorunsuzca.konuda 100lerce sayfa yorum vardır,hepsini tektek okurum.ama 15dk lik egitim videosunu izleyemiyorum.yani okuma konusunda sorun yaşamıyorum ama videoda bende odaklanamıyorum....

karşımdakinin konuşma olayı ise ayrı bi dert.ben muhabbeti çok severim.tanıdık,tanımadık yolda kimi görsem muhabbet ederim.normal hızda konuşanlarda dahi sık sık odaklanma sorunu yaşıyorum,üstüne bide yavaş yavaş konuyorsa o cümle bitmiyor abi...ciddi söylüyorum,adamın konuşmasının ortasında beynime agrılar girmeye başlıyor.aklım,gözüm çevrede o an odaklanacak bişey arıyor.aklıma sürekli farklı farklı olaylar,düşünceler geliyor filan.beyin sanırım onun anlattıklarını boşver,odaklanacak bişey bul diye çırpınıyor o ara.kendimi sıkıyorum,abi gözünü seveyim çabuk anlat dememek için çünkü ciddi ciddi acı çekiyorum o an