Bu firmayı kastetmeden söylüyorum, onlar bunu yaptı demiyorum
Malum dolar 20'lere yaklaşınca ülkemizdeki neredeyse çoğu hosting firması o zamanın kuruna endeksleyip zam-cıklayarak fiyatları uçurdu,
Aralık ayından Mayıs ayına kadar dolar kuru düştü diye (bayram vs hariç) servislerinde indirime gideni ben görmedim. Dolar 20 iken yaptıkları zamanları 11'lere geldiğinde kimse çekmedi. Çekmediği gibi şimdi 16'lara geliyor diye yine zamlıyorlar.
Maalesef ülkemizde bu işi fırsatçılığa çeviren her sektörde çok sayıda firma söz konusu...
Merhaba,
Firmalar dolar 1-2TL düştüğünde fiyatlarını düşürmedi çünkü fiyatları etkileyen tek şey dolar değil.
Elektrik maliyetleri, internet servis sağlayıcıların zamları, enflasyonla birlikte artan personel maliyetleri, donanım maliyetlerinin dolar sabit kalsa da artmaya devam etmesi vs vs uzar gider.
Hadi diyelim bunları bir kenara atıp indirime gittiler.
1 Ay önce 1-2TL gerileyen dolar 1 ay sonra 2-3TL yükseliyor, firmalar her 15 günde zam ve indirim yapsa çok daha büyük tepkiler gelicek.
Yani firmaların fırsatçılık yaptığı yok eğer dolar 10 kuruş düştüğünde bile faturanıza indirim yansımasını istiyorsanız dolar kuru ile hizmet sunan firmalara bakın derim.