Zamanında bu konuları düşünerek, bu konulara takılarak neredeyse conta yakacak kıvama gelen biri olarak hepimizin bireysel olarak tek yapabileceği sadece iş ve kazanca odaklanmak hem psikolojik gelişim için hem kişisel ekonomik güç için.

Zaten sorunun temeli de buradan başlıyor o kadar bireysel olarak kendi sınırlarımızı, ihtiyaçlarımızı, sorumluluklarımıza odaklanamıyoruz ki hepimiz, her şeye yetişmeye, her şeyi azar azar mükemmel yapmaya çalışıyoruz. Halbuki toplumlarda binlerce parçadan oluşan makinalar - sistemler gibidir. Herkes sadece iş ve psikolojik anlamda kendisine, ihtiyacına odaklansa ortada sorun kalmayacak. Cebimde 100 TL var, ne yapmalıyım - yapacağım diyeceğime ailemi nasıl kurtarırım, akrabalarımı ve ülkemi, toplumumu nasıl kurtarırım - geliştiririm gibi şeyler düşünüyorum. Dile getirdiğimde, bu konuda bir şeyler söylediğimde en yakınlarımda bu forumdan insanlarda sen bizi boşver önce kendi kendine yet, kendini kurtar - ayaklarının üzerinde dur diyeceksiniz haklı olarak. Sigarayı, alkolü bıraktım bu bağımlılığı bırakamadım. Galiba değersizlik, yetersizlik hissetmemden kaynaklanıyor kendimi bu şekilde kabul ettirmeye, değerli ve iyi hissettirmeye çalışıyorum