Sınırlarımızda vatanımız için can vermekse en önde gider yaparım.
Vatanımı gerçekten savunup operasyonlar yapılacaksa en önde gider yaparım.
Aamaaa bana kimse gidip kuş bile uçmayan bi yerde ki kışlada yada şehir içinde ki bi kışlada sabah iştima sonra getir götür işi için askerlik yapıyorum yaptım demesin askerlik dediğiniz şeyin a sını yapmamış oluyorsunuz.
askerlik kavramını bu kadar küçük düşürüyorlar yanarım yanarım ona yanarım asker dediğin vatan için iş yapar komutanının çayını çorbasını taşımakla iştima yapmakla rapor getir götürle askerlik yapılmaz.

Bazıları çıkıp diyecek ki o sen hainmisin nesin ne diyosun böyle onlara cevap bıle vermem kaldı ki bi savaş olsa allah muhafaza ılk onlar kaçar.
Bazıları da çıkar der sen git askerede bi disiplin öğren çalışmayı görev edinmeyi vasıf taşımayı öğren eğer bu öyleyse ben boş yere çocuklugumdan beri köpek gibi kendimi geliştirip disiplinli şekilde çalışmışım bırakın bunları
disiplin ve çalışkanlık insanın içinde olur adam sabah yatağını toplamıyor askerde topluyor sonra geliyor vaay bak disiplinli oldu bu adam diyorlar ula hıyar komutanı diyor ki topluyor o adama bırsey demesen dıretmesen gene toplamaz huylu huyundan vazgeçmez.

yani şuan ki askerlik askerlik filan değil hele bedelli saçmalığı ayrı bir ironi hem 50 k para verıcen hem 1 ay gidicen..

bizim babalarımız dedelerimiz yapmıs krallar gıbı 18 ay ve tabı sınırda - operasyonda olan ASKERlerimiz yapmış krallar gibi öyle yapılacaksa eğer en önde giderim yeter ki vatan sağolsun. bunun dışında lütfen askerlik askerim kavramını kullanmayın