WebiloX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar

Konu pendc veya dgn mi diye açılan konu diye okudum , ama içine girince her zamanki gibi yine tuhaf mesajlar mevcut .

Biri elektrik kesintisi istemiyorsan datacase der , diğeri radoreye yüklenir , başka biri , başa bir veri merkezi önerir.

Arkadaşlar konu sahibi başka bir veri merkeziyle alakalı bilgi almak isteseydi , zannedersem kesinlikle konuda onun isminide geçirirdi. Bu kadar gereksiz yazışmalara ne gerek var ?

@birbayt; Doğrudan ben size yanıt vereyim.
İki veri merkezide oldukça iyidir. İki veri merkezininde kendine ait eksileri veya artıları olabilir.

Bizler pendc veri merkezindeyiz ve zannediyorsam en büyük ayrılmış alana sahip firma biziz ve pendc'nin doğrudan Tek Partneriyiz.
Lakin bahsi geçen elektrik kesintisi muhabbetleri yok. Şöyle bir güzel bir söz vardır kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Farklı veri merkezini bu şekilde önerecek olan arkadaşın cahilliğine vermekte fayda var , çünkü konu iki veri merkezi arasında bilgi alışverişinden geçmektedir. Konuyu daha iyi okumakta fayda görüyorum.
Yeni bir veri merkezi , büyük yatırımlar ve gelişimler mevcut. Her geçen gün dahada artılar katıyorlar. Network konusunda sorunumuz yok açık konuşmak gerekirse. 3 4 ay öncesine kadar yurt içi ve yurt dışı olarak yüksek boyutlarda saldırılar aldı. ve buna istinaden hat kesintileri yaşandı doğrudur. Şuan piyasadaki en iyi koruma servislerini kullanıyorlar. Yurt içi veya yurt dışı saldırı konusunda da gerekli çözümler 3 4 aydır uygunlanmış ve sorunsuz olarak devam etmektedir.

Günümüzde elektrik fiyatlarınıda baz alırsak açık ara fark ile Pendc öne çıkacaktır. Fazla bir süreçten bahsetmiyorum. Haziran ile beraberinde gelecek olan elektrik zamlarıyla beraberinde bu konunuzda kendi çalıştığı yeride etiketleyen firmaların pendc arayışına gireceğine adımız kadarda eminiz.

Ek olarak pendc veri merkezi ile alakalı daha detaylı bilgi isteyen arkadaşlar olursa , seve seve yardımcı olmak isteriz.
PenDC şu anda piyasaya göre en uygun fiyatı veren firma oldu kendilerinden aldığım fiyata göre DGN Teknoloji'den %25 daha uygun fiyatlı olduğunu söylebilirim. PenDC - Türk Telekom anlaşmasını yapmışlar ancak TT hattı henüz devreye alınmamış. @aog; 'un PenDC ile ilgili paylaştığı güneş panellerinin olmaması durumu da biraz ilginç geldi. Güneş paneli yoksa şebeke elektriğini kullanıyorlardır bunun da maliyetlerini yükseltmesi gerekir.

DGN'de görünen 60 bin ip çok sayıda sunucu barındırdığı gerçeği ama bir yandan da @OGZ; nin pasif gelir konumundan ve ilgisizliğinden bahsetmesi bir dezavantaj ama diğer yandan da gerektiğinde Remote Hands hizmeti sunması ve şu an için mevcut altyapısı ile avantajlı duruma geçiriyor.
Sonuç itibariyle %25 pahalı olmasına rağmen DGN tarafını düşünüyoruz. Eğer PenDC TT'yi devreye alırsa muhtemelen fiyat eşitlenir ancak yeni olmasının verdiği heyecanla bir adım öne geçebilir işte o zaman tekrar düşünebiliriz.