SURVEYAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda haklısınız bizler de rütbeli olarak bu konularda sıkıntılar yaşamaktayız bazı zamanlarda. Benim yine vizyonum insana insan olduğu için insanca yaklaşmak oldu, şu ana kadar da sıkıntı yaşamadım çok şükür. Biraz bende deniz kuvvetlerinin etkisi var tabi

İyi dilekleriniz için sizlere teşekkür ederim. Bu konulara dikkat etmek zorundayız , Hem Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bir vatandaş olarak hem de Bir yüce makamın ayinesi olmamızdan dolayı. İlk mesajımı çekilişlere "Katıldım" yazmaktansa bu yolu tercih ettiim saygılar

Amin inşaallah Türk Halkı olarak hiç birimizin ayağına taş değmesin

MSÜ ile Harp okuluna giriş yapıyorsunuz ve hazırlık+4 yıl okuyup sınıf seçimi yapıp sınıf okulunda eğitim alarak kıt'a görevinize başlıyorsunuz. Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun, Asker olamadım diye üzülmeyin; oldum diye de sevinmeyin derim Zor bir meslek çünkü. Asteğmen olman şart değil çünkü başvuru ve ihtiyaca göre seçiliyorsun. Dış kaynak alımında Üniversite mezunu olman yeterli askerlik şartı dahi yok, Çoğu arkadaşım askerlik yapmamıştı, bedelli yapıp gelenler dahi vardı.

Sorularınıza gelirsek
1) KHO mezunu ile bizim aramızda rütbe maaş veya kıdem nazarında herhangi bir fark yok, devlet ihtiyacı nispetinde bazı teknik sınıflardan dışarıdan alım yapar ve yapmaya da devam edecek ( öğretmen , mühendis gibi) . Fakat Kıt'alarda bazı komutanlar nazarında ilk intiba olarak bir artı faktör olabilir KHO mezunu olman fakat amirler İşe bakar emrin yerine getirilmesine bakar, çalışan emek veren karşılığını ona göre alır.
2) KHO da son sınıfta yapılıyor, KHO öğrencilerine görev yaptığım yerde 3. sınıf olanlar sınıf tanıtımları yapıldı, Burada kendi sınıfımı anlatmıştım. Dış kaynakta ise bazı sınıflar için bazı üniversite bölümlerinden mezuniyet aranır. Piyade , Tankçı, Topçu'da bu yoktur. Fakat Beden eğitimi öğretmenliğinde o bıranşın Üniversite mezuniyet bölümünüzü isterler.
Teşekkür ederim hocam Allah yardımcınız olsun inşaallah bende sizin gibi şanlı mesleğe ulaşabilirim.