UfuX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, yaklaşık bir haftadır siteye dadanan .htaccess virüsüyle uğraşıyorum. Siteye R10'dan aldığım bir scripti kurmuştum. Son bir haftadır sitenin tüm klasörlerinin altına .htaccess virüsü otomatik olarak oluşturuluyor. Dosyaları indirdim, tüm htaccessleri sildim, geri yükledim olmadı. Hostingi sildim, siteyi yeniden kurdum olmadı. Şimdi yine bulaşmış, az önce yedek yüklerken dikkat ettim, cPanel'de gizli klasörleri göster seçeneğini aktif edince ana klasöre direkt .htaccess oluşuyor, ben siliyorum yine oluşuyor. Sanırım bir süre sonra da tüm klasörlerin altına oluşturuyor. Bu virüsten nasıl kurtulabilirim acaba? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, iyi çalışmalar.

.htaccess içindeki detaylar ;

<FilesMatch ".(py|exe|php)$">
Order allow,deny
Deny from all
</FilesMatch>
<FilesMatch "^(about.php|radio.php|index.php|content.php|lock360.php|admin.php|wp-login.php|wp-l0gin.php|wp-theme.php|wp-scripts.php|wp-editor.php)$">
Order allow,deny
Allow from all
</FilesMatch>
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
Merhaba UfuX,

Scriptiniz için özel mod_sec rules yazmanız gerekebilir. Ayrıca mod_sec + imunify360 + cloudflare kombinasyonuda katı kurallar ile ayarlandığında sorununuzu çözebilir. Tarafımızdan ücretli destek almak ister iseniz; https://www.cliaweb.com/sunucu-optimizasyon.html

İyi çalışmalar dileriz.