Kişisel olarak web tasarımda beğendiğiniz anlayışı benimsemek ve satın alacaksam o minvalde arama yapmakla birlikte bu sizin veya benim benimsediğimiz anlayışın olması gereken anlayış olduğu anlamına gelmiyor bence.
Web veya farklı bir sektör tasarımın kelime anlamını değiştirmiyor, başlığa kesinlikle muhalifim.
Günün sonunda zaten arz talep meselesi var ve yapımcının değil müşterinin benimsemesi gerekmekte. Şu forumda kaç kişi Gutenberg kullanıyordur mesela. Wordpress admin paneli çok mu sade ve minimal? Tasarımı değişse açılacak konuları şu an görebiliyorum.
Müşteri söylediğiniz anlayışta tasarım isterse zaten yapımcı kazanamayacağı için kendini evriltmek zorunda kalacaktır.
Aradığımı bulamadığımdan dolayı olması gerekenin benim aradığım olduğu anlamını söylemlerimden çıkarmak için çok uğraşmış olmalısınız zira bu şekilde bir düşüncem yok. Burada var olanı eleştiriyorum. Muhalifliğiniz gereği düşünmeye devam ettiğiniz sürece sanki "wordpress admin paneli vb. tüm yapıların tasarımını doğru kabul ediyorum" gibi yine zorlama şekilde karşıt bir anlayışa varmanız çok normal.
Tüm eleştirilerim ve ideolojim gereği, tema yapımcılarının müşteriyi benimsemeye zorladığı tasarımlarında sade ve ferah görünüm sağlaması gerektiğidir. Tüm yapıcılar müşteri ne isterse onu yapacak şekilde çalışsa inovatiflik o ortamda barınamazdı. Zira hiçbirimizin karmaşık ve tıkış tıkış sitelere ihtiyacı yok.
Demem o ki tema yapımcıları müşterinin her dediğini yapmamalı özgün ve inovatif davranmalı ve böyle yapıyorken de sade, ferah ve minimalizmi ön plana çıkarmalı.