PowerKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşitme cihazları hakkında bilgisi olan yada bir tanıdığı varsa sorma imkanı var mı?

Cumartesi günü işletme cihazı takmaya başladım.

Marka ve model: Phonak Vitus+ / Vitus BTE-P

Bunun 4 kanalı varmış. Çok kanallı cihazlar benim kulaklığını sinirlerini daha çabuk yoruyormuş. Bunda öyle sıkıntı olmuyormuş. Zaten 4 gündür sıkıntı yok ama sadece sesler yüksek geliyor. Yani anlama kaybı %100 olduğu için bir faydası olmuyor. Kulaklarımdaki sıkıntıyı şu sayfa daha iyi tanımlar:
https://www.engelliler.biz/forum/sag...pabilirim.html

Yalnız bu cihazın kulağın içine giren kısmı yani kaplaması dıştan çok belli oluyor. Üstelik bluetooth yok. Yani telefon ile bağlantı kuramıyorum. İşitme merkezine Bluetooth olan var mı dedim, Bluetooth'lu olanlar 12 kanaldan başlıyor dedi. Fakat bu konuda bilgisi olanlardan bilgi almak istiyorum. Belki başka bildikleri vardır. Cihazı daha satın almadım. Sadece 1 hafta deneme süresini kullanıyorum.

Bu arada burada işitme cihazı takan başkaları varsa hepsinden tecrübe doğrultusunda yorum almak isterim.
bende var işitme kaybı her iki kulağımdada ama işitme cihazı kullanmıyorum.ameliyatlık bir durumum yok.daha doğrusu ameliyatla geçmiyor şu teknolojide.sesleri bende duyuyorum ama kelimeleri algılayamıyorum bazen.

widex bu konuda 1 numaradır ama pahalıdır.phonak orta kalite bir cihaz.sgk ile anlaşmaları oluyor genelde. internetten işitme cihazı firmaalrına mail atın.deneme yapabilirmiyim diye belirtin.en azından eve vermeselerde bulundukları yere gidip deneyin.