Merak ettiğim olay şu; ben iltihaplı romatizma hastasıyım ve yoklama kaydını yaptır hekimden heyet raporu iste gibi bir şey söylediler. Şimdi ben yoklama kaydı yaptırdıktan sonra heyet raporu vermezlerse beni zorla askere göndermesinler sen zaten yoklama kaydı yaptırmışsın diye ?
zorla tutup götürüldüğünü sadece filmlerde gördüm, o iş de biraz yakalanıp yakalanmamana bakıyor üstteki arkadaşın bahsettiği gibi.
ANCAK yoklama kaydını yaptırdıktan sonra gitmediğin her gün bakaya olarak kalırsın, ve para cezası ödersin. yakalandığında her gün için normal cezanın 2 katını ödüyorsun.
askere gittiğinde astsubay odasından çağırırlar, borcun var al zarfını kardeşim yoksa askerliğin bitmez derler ödetirler onu bir şekilde.
yani tyt ayt ye başvurdum ücreti yatırdım bu durumda tecil hakkım doğuyor mu anlamadım?
maalesef tecil hakkın doğmuyor, tyt ayt için yaş sınırı yok. eğer sınav başvurusu sebebi ile askerlik ertelenebilseydi bunun bir sınırı olmazdı mantık olarak.
onun yerine seni alıyorlar askere, sınav gününün gelmesine yakın sana duyuruyorlar sınavı olanlar adını soyadını yazdırsın bilgi işleme diye, sen de yazdırdıysan atıyorum istanbulda gireceksen sınava yolluyorlar seni. 1-2 gün gideceğin mesafeye sınava göre izin veriyorlar. sınavına girip geri dönüyorsun birliğine.