dreamworks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3D onay olmadan para çekiliyorsa bankaların internet şubesine girişte gelen sms olmadan internet şubesine girilebilir mi
TC yi şifreyi bilen hesaba girer o zaman
Saçma takıntılarınız var hocam.
Siz 3D secure'un ne olduğunu bile anlamamışsınız.
3D Secure seni değil satıcıları koruyan bir sistemdir.
Sen 3D secure olmadan yaptığın tüm alışverişlerinden bu alışverişi ben yapmadım diyerek charbe back talep edebilirsin.
Yani 3D secure olmadan yapılan alışverişlerde satıcı siparişi verenin sen olduğunu ispat etmek zorundadır ve bu zahmetli hatta imkansızdır.
3D secure sen dol@dırılma diye değil, satıcılar ve sistem dol@ndırılmasın diye icat edilmiştir.
3D secure şifresinin girilmesi alışverişi yapanın sen olduğunu ispatlar ve sonrasında charge back isteyemezsin.

Yani amazon'un kendi güvenlik algoritmaları var.
bu algoritmalar sipariş veren müşterinin güvenili olduğunu farkederse siparişi 3D olmadan tamamlamaya izin verir.
çünkü online alışverişte her fazladan adım müşteri kaybettirir.
3d secure aşamasına geçen 100 müşteriden 3-5 i sms geç geldiği için, sms beklerken başka bir telefon geldiği için vesaire siparişi tamamlamaz.
O yüzden firma senin güvenilir olduğuna kanaat getirirse 3D olmadan siparişi tamamlamana izin verir seni kaçırmamak için.

Uzun uzun yazdım.
Bankalar 3D secure zorunluluğu olmadan yapılan işlemleri çok nadir ve güvenilir firmalara açarlar.
Amazon gibi güvenilir olmayan ya da güvenilir sektörlerde hizmet vermeyen firmaların poslarına 3D secure zorunluluğu vardır.
Sana 3D secures olmadan işlem yapılamaz diyen görevli işte bu sitelerden bahsediyor amazon dan değil.
Git internette çalıntı kart bilgileri bul ve amazonda alışveriş yapmayı dene, kart sağlam olsa bile 3d secure ister sistem senden.
Saçma paranoyalara kapılmaya gerek yok.
3D olmadan yapılan işlemler hesabınıza geri döner.