Birşeyler olduktan sonra yorum yapmak ne kadar kolay değil mi. Bir tane ekonomi uzmanını dinlerken karşısındaki uzman arkadaş rusya bitti, euro ve dolar karşısında artık hiç şansı yok. Abimiz de gayet sakin şekilde, hiçbirşey olmayacak. Rusya gaz ve petrolde kendi para birimi kozunu daha oynamadı ( o zamanlar öyle bir haber yok ) dedi ve 2 hafta sonra Putin bu kozu sürdü masaya. Almanya hemen geri vites yaptı, Amerika kem küm.
Ben ekonomist değilim fakat büyümek için bazı zorluklardan geçmek şart. Üretim bitti tarlalarda ekim yok diyen adam "ne işim var köyde bağ bahçe mi yapacağım" diyor. Ben bayramda köydeydim tarlaların hepsi boş herkes marketten alışveriş yapıyor, haklılar da çünkü genç nüfus yok. Teyze ekmeğini bakkaldan alıyor, domatesi de bakkaldan alıyor. Burada da klavyeden yazıyoruz işte üretim bitti kimse üretmiyor.
Gelelim büyük üreticiye. Büyük üreticiyi devletin aracılara ezdirmemesi gerekiyor. yani bilgilendirmekle olmuyor bu işler. tarlada şu kadar markette şu kadar bilgilendirme mobil uygulamasıyla olmaz. çökeceksin aracılara kota koyacaksın ondan üstüne satamayacak konu da kapanacak.
Hocam üretim bittiyse bunun sorumlusu halk değildir. Herkes üretim yapamaz zaten.
Masraflar kepçeyle artıp çiftçinin cebine çay kaşığı ile girerse kim neden yapsın üretim

Sizi bizi zaten geçtim üretici bile üretemiyor bu devirde biz ne yapabiliriz ki.