harddisk yada ssd'de sorun olabilir.
Bu modellerde kronik olan bir hata henüz belirlenmiş değil ama aldığın hata %50 - %50 en baskın hata gömülü işlemci hatası , 2. si ise Bios Hatası . Bios Güncellemesi ile düzelmez ise işlemci hatası .
Elektrikle ilgili bir problem gibi duruyor.
Işık yanıp sönme durumu değil o. Şarjı belli bir yüzdeye düştükten sonra ki oluşan durum bu.
Bende de lenovo var. Daha 2 yıllık bir oyun bilgisayarı. Bu ay garantisi bitti ama bu ay ne olduysa kapanmalar olmaya başladı. Bilgisayarı açmaya çalışıyorum dediğiniz gibi bir hareket yok ve ışık yanıp sönüyor. Ben, aç kapa - aç kapa bir şekilde bilgisayarı açmayı başardım ama tekrar kapattıktan sonra yine aynı sorunu yaşıyordum. O yanıp sönmesi dediğim gibi şarjı olmadığı için. Şarja taktım artık o yanıp sönen ışık power tuşuna bastıktan sonra hep yanmaya başlamıştı ama nitekim yine açılmıyordu. Garantisinin bitmesine 10 gün kalmıştı bu sorunu yaşamaya başladığım da. Karaktersiz bilgisayar ne olduysa yollamaya başlayacağım gün açılmaya başlamıştı. Arıza kaydını oluşturduğum için mecbur bu nedenden dolayı yazıp yolladım. 2 gün sonra bilgisayar geldi.
" Bilgisayarınız da herhangi bir kapanma sorunu yoktur "yazmışlar yeni bir sistem kurup yollamışlar. Bilgisayar geldiği vakit 2 hafta kadar takıntısız sorun yaşamadım. Daha geçenler de online işlerimi yaparken tak diye ekran gitti yine. Aynı sorunlar yine tekrarlamaya başladı. " Yani al bilgisayarı vur yere " diyemiyorum yenisi 15 bin TL
1 gün bunu kendi haline bıraktım ertesi gün power tuşuna bastığım da açıldı. Şu an bir sorun yaşamıyorum ama açıkçası neden oluyor çözemiyorum.
Bu sorunları yaşamadan önce adaptörün prize bağlandığı kısa bir kablo var ya. 3 girişli ( üçgen kafalı ) o bildiğin yanmıştı. Adaptöründe sorun olmadı yani. Bende 30 TL verip o kablodan alıp kullandım. Şarj yapmasında bir sorun yok ama aklıma başka da bir şey gelmiyor. Hayır bir sorun varsa bu namussuz şu an niye çalışıyor. İçinde kendini tamir eden hücreler mi var
Yani diyeceğim şu ki, bir servise yolla. Bir baksınlar. Sen hiç açmak için falan uğraşma. Onlar görsünler açılamadığını. Ben sorunu çözüp adamlara yollamıştım o yüzden servis bir işe yaramadı
Üstte de yaşadığım durumla ilgili detaylı bir yorum yazdım hocam. Benim de aklıma bu geliyor. Aksi halde ben ne bilgisayarı yorarım ne başka bir şey.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Uzun süredir kullanmıyordum laptopu dün öylesine dolaptan çıkarıp bir bakayım dedim öyle ışık yanıp gitme sorunu vardı.
12 saat sarjda bıraktım tekrar deneyeyim dedim yine aynı problem.
Pekte sağlam laptop değil açıkcası, zamanında wifisi falan bozulup duruyordu kendi kendine.
Ben bunu en iyisi dediğiniz gibi servise göndereyim, teşekkürler tekrardan.