KurumsalFikir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev sahibim %100 - 110 zam yapmak istiyor 10.07.2020 yılından taşındım. evim 1+1 Taşınacagım zaman benden 2 kira depozito ve kurumsal yerde çalıştığıma dair yazı istedi ve sözleşme yaptık.
Geçen yıl tefe tüfeye göre zam yaptım kiramı gününde ve bankaya yatırıyorum.

Kira zammına 2 ay olmasına rağmen dün beni arayıp kirayı 1750 tl den 3500-3750 tl yapacağını bulunduğum yerde emsallerinin 5000-6000 tl olduğunu eski kiracı olduğum için bu fiyata yapacağını söylüyor
Bende zamanı gelince konuşacağımızı söyledim.

Bu kirayı ödeyecek bir durumum yok 5 yıl boyunca tefe tüfeye göre üstün zam yapamayacağını biliyorum. Kendi oturmazsada ben oturacam diyerek çıkartmak istiyecek evden büyük ihtimalle boşalt evi diyecek.

Nasıl bir yol izlemeliyim ? noterden ihtar çekerse ben oturacam eve diye ne kadar süre ile evi boşaltmam lazım ?

6 ay sonrası kıs ayına geliyor eşim hamile ve yıl sonuna doğru çocugum olacak.

Ev bulmak ve araştırmak taşınmakta ekstra bir masraf malesef.

bu sıra sanırım herkes aynı sorunu yaşıyor. ben benzer hatta aynı durumu 2 ay önce yaşadım. Sizin burada yapmanız gereken durum şu bizzat avukatlarla da konuştum konuyu günlerce araştırdım. öncelikle ev sahibi çık deme gibi bir şansı yok. eğer size çık ben oturacam derse o zaman bunu yasal olarak size söylemesini belirtin. sizi bu kendi oturacağını belirterek evden çıkarırsa 3 sene boyunca başka kimseye kiraya veremez. Ayrıca evi boşalt evden çık gibi birşey yok artık. Siz bir ticaret yapıyorsunuz gibi düşünün. Size evden çıkmanızı söylerse ben evden çıkmayacağım gidin mahkemeye başvurun mahkeme bana evi boşalt dediğinde evi boşaltacağım ancak mahkemede ev kiramı 2 kat arttırmak istediz ve bende bunu ödemediğim için evden çıkarmak istiyorunuz bunu söyleyeceğim diyin. mahkeme kağıdı olmadan asla evi boşaltmayın. ayrıca eve gelip huzursuzluk yapma gibi bir durum olursa asla karşılık vermeyin. anında polisi arayın ve polis gelsin şikayetçi olun durumu anlatın. zaten ona yeterince güzel cezalar veriliyor. benim malım ben ne istersem o olur diye birşey yok artık. şuan sizin yaptığınız şey aslında bir ticaret. belli bir tutar karşılığı kiralama yapıyorsunuz. kiranızı kesinlikle bankadan kira ödemesi diyerek açıklamaya evin adresini yazarak gönderin tüfe oranında zam yapın kiraya bu şekilde gönderin. ev sahibi hiç birşey yapamaz.