(not: yatırım/finans tavsiyesi değildir)
Bu piyasada 2017den beri bir şeyler elde etmek için uğraşıyorum, projeleri araştırıyorum, ekonomi ve finans konularında kendimi geliştiriyorum, hatta programlama ve diğer teknik konularda da arada sırada bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum, ancak ciddi hatalar yaparak bir çuval inciri berbat ediyorum her seferinde.
Genellikle küçük market capli altcoinlere yatırım yaptım, maalesef yanlış zamanda. Doğru zaman ise büyük market capli coinler yükseldikten sonra, ve insanlar boğanın geldiğine emin olduktan sonra altcoinlerle ilgilenmeye başlamaktır.
Şu anda piyasa dipte olabilir, ya da daha da düşebilir, hiç kimse bilemez. Ancak ben dipte olduğuna inanıyorum, daha da düşecekse de buradan düşmeyeceğine inanıyorum, çünkü 7 haftadır zaten durmadan düşüyor, ortalık da sakinleşti sayılır.
Tabii her şey S&P 500e bağlı, bu yüzden teknik analizlerin önemi yok. Eğer piyasa buradan kalkışa geçecekse kesinlikle küçük capli coinlerden uzak durmak gerekir, zira btc ve eth gibi coinler kalkışa geçtiğinde bu küçük capliler daha da düşüyor, doların karşısında değer kazansalar da, en ufak düzeltmede şiddetli düşüşe geçiyorlar.
Her zaman BTCden uzak durmaya çalıştım, çünkü 3-4 bin dolarlarda bile almadık. Hele ETHyi 150 dolardayken al sat yapıyorduk c0vidden önce. Bunları yaşamış biri ETHyi neden 3-4 bin dolardan almak ister ki?
Ancak bu sefer umrumda değil. ETH'yi longlamaya karar verdim, eğer alt sezon yakında başlarsa eth de yükselişe geçer. Eğer sadece btc ve büyük capli coinler yükselecekse, alt sezon da birkaç ay gecikirse, eth de btc ile beraber yükselişe geçer. Yani eth her halukarda yükselişe geçer eğer piyasa iyileşirse.
Yatırım tavsiyesi değildir. Ancak, piyasa iyileştiğinde, btc 50kyı geçtiğinde, eth 4kya ulaştığında hala aynı seviyelerde öylece duran altcoinlerde kalmanın ne kadar acı verici olduğunu çok iyi biliyorum, ben defalarca yaşadım benzer durumu. Kimsenin böyle bir çukurda kalmasını istemem.